Connect with us

Din lume

Acest vehicul zburător ar putea fi taxiul care să ne transporte prin oraşe

Published

on

Acest vehicul zburător ar putea fi taxiul care să ne transporte prin oraşe

Dacă visai la viitor şi voiai un vehicul care să îţi dea sentimentul că deja trăieşti în el, atunci ar putea fi foarte bine acest taxi zburător.

Aeronava dezvoltată de Lilium Aviation poate decola şi ateriza în plan vertical, asemenea unui elicopter, şi se poate deplasa cu ajutorul unor turboreactoare. Aceste componente îi dau o autonomie de aproape 300 de kilometri, la o viteză de deplasare de peste 300 de km/h.
E alimentată de 36 de motoare turboreactoare, montate pe aripile de 10 metri lungime, şi consumă cu aproape 90% mai puţină energie decât celelalte vehicule asemănătoare.

Ceea ce o diferenţiază faţă de alte vehicule similare sunt puterea de deplasare şi consumul redus. Dispune, totodată, de o baterie mai bună, folosită şi de Tesla Motors în maşinile sale.
Deşi ideea de vehicul autonom este în plan, compania pune, înainte de toate, accentul pe siguranţă, aşa că până în momentul în care tehnologia va fi suficient de avansată cât să asigure deplasarea în siguranţă a pasagerilor, Lilium intenţionează să folosească piloţi umani.

De asemenea, la bordul vehiculelor personale zburătoare pe care le propune, pasagerii vor avea la dispoziţie paraşute şi un sistem de protecţie denumit „Flight Envelope Protection System”, care previne pilotarea navei în afara parametrilor de siguranţă.

Sursa: www.adevarul.ro

RECOMANDARE
PSD se destrama. Inca trei parlamentari au parasit partidul
loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Misterul longevitatii incredibile in secta Amish! De ce adeptii ei sunt mai sanatosi decat alti oameni

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***