Supermarketurile sau hipermarketurile sunt locuri pline de germeni, chiar dacă de aici ne cumpărăm în mod obişnuit mâncarea. Există însă câteva zone care pot fi considerate adevărate focare de infecţii, aşa cum a rezultat în urma analizării unor mostre prelevate din mai multe locuri din supermarket-uri.
Conform adevarul.ro, bacteriile colcăie în locuri unde fluxul de oameni este foarte intens şi obiectele sunt atinse de nenumărate persoane. Iar viruşii gripei, de exemplu, pot rezista pe suprafeţele dure şi 18 ore. În supermarketuri, unde toată lumea pare să atingă tot ce se poate, ar fi indicat să aveţi la dumneavoastră un gel dezinfectant, până ajungeţi acasă, unde primul lucru pe care îl faceţi este să vă spălaţi pe mâini cu apă şi săpun.
Banda (transportorul) pentru produse este curăţată foarte rar, iar o astfel de bandă este schimbată şi după 30 de ani, în anumite cazuri. Este confecţionată din PVC, material poros care conţine 43% produse petroliere, şi este destul de dificil de curăţat, dacă nu chiar imposibil, notează Huffington Post.
Un studiu desfăşurat de Asociaţia Internaţională a Protecţiei Alimentare a arătat că astfel de benzi transportoare prezintă adesea urme de mucegai, drojdie, stafilococi şi bacterii coliforme, cum este şi E.coli. Iar rezultatul a fost similar pentru toate benzile transportoare analizate.
Alte locuri pline de microbi, din care risti sa iei tot felul de boli sunt:
Tastatura POS-ului, sunt foarte rare situatiile in care aceastea sunt curatate zilnic, de catre cei ce se ocupa cu curatenia in asemenea magazine. Inchipuiti-va cati microbi se afla pe aceste taste.
Feliatoarele pentru mezeluri: Dacă lamele feliatoarelor de mezeluri nu sunt dezinfectate riguros, acestea se transformă în factori de contaminare riscanţi pentru sănătate, printre bacteriile cauzatoare de boli numărându-se şi listeria.
Fructele şi legumele Într-un supermarket, foarte mulţi oameni obişnuiesc să atingă fructele şi legumele înainte de a le cumpăra.
Pachetele cu carne crudă Zona cu produse din carne crudă are, de asemenea, un potenţial riscant crescut.
Sacoşele refolosibile În dorinţa de a avea grijă de mediul înconjurător, dar şi de a face economie, din ce în ce mai multe persoane preferă sacoşele refolosibile, din material textil.
Coşul pentru cumpărături Coşurile pentru cumpărături din supermarketuri sunt unele dintre cele mai murdare obiecte de care ne folosim pentru a transporta produsele alimentare pe care le cumpărăm.
Citeste articolul complet pe : Adevarul.,ro