marți, octombrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Top 10 cei mai mari mari câini de rasă din lume

Comunitatea iubitorilor de animale este una amplă și solidară, motivată de aceeași credință: că animalul, indiferent de specie sau rasă, este cel mai bun prieten al omului. În orice situație, animalul îi este alături omului necondiționat și îi rămâne fidel până la moarte. În plus, pe lângă loialitatea față de stăpân, animalele se remarcă și prin inteligența lor ascuțită. Printre cele mai inteligente animale se numără și câinii de talie mare.

În acest articol, ne propunem să-ți prezentăm zece dintre cele mai mari rase de câini din lume, reprezentate de exemplare nu doar inteligente, ci și frumoase.

Locul 10 cele mai mari rase de caini: schnauzerul urias

O rasa de caini care se numara printre cele mai mari din lume este schnauzerul, care este disponibil in trei variante – pitica, medie si uriasa. Aceste variante au un aspect similar: sunt robuste, musculoase si au o forma a corpului aproape patrata. Schnauzerul urias poate ajunge la o inaltime de 60-70 cm si la o greutate de 50 kg. Blana acestui caine are doua straturi de par scurt, cu o textura sarmoasa, in general in culorile negru sau sare si piper. Caracteristicile distinctive ale acestei rase includ barba dura si sprancenele stufoase. Schnauzerul urias este considerat un caine de paza, are o personalitate puternica si este extrem de atasat de stapan si de copii, dar nu are incredere in straini.

Locul 9: ogarul irlandez

Ogar irlandez

Ogarul irlandez este una dintre cele mai impozante rase de câini din lume, fiind cunoscut pentru înălțimea sa impresionantă și aspectul său musculos și masiv. Această rasă atinge o înălțime de aproximativ 86 de centimetri și o greutate de aproximativ 54 de kilograme, iar corpul său alungit și spatele larg îl fac să fie remarcabil. Blana acestui câine este formată din două straturi, unul pufos și scurt, iar cel de-al doilea fiind aspru și de lungime medie. De obicei, ogarul irlandez are o blană tigrată, gri, dar poate avea și alte culori, precum roșcat, negru, maro-deschis sau alb.

Personalitatea ogarului irlandez este una echilibrată, fiind un câine curajos și puternic, însă în același timp protector cu copiii și familia sa. De asemenea, nu atacă decât atunci când este provocat. Datorită dimensiunilor sale, ogarul irlandez poate părea intimidant la prima vedere, dar această rasă este, de fapt, foarte prietenoasă și afectuoasă, fiind un companion minunat pentru cei care iubesc câinii mari și înalți.

Locul 8: bulldogul american

Bulldogul se remarcă prin aspectul său unic în comparație cu alte rase de câini, având o siluetă compactă, cu picioare scurte și capul disproporționat față de corpul său. Falcile puternice și ridurile profunde sunt trăsăturile definitorii ale acestei rase. Unele exemplare din această rasă pot ajunge la o greutate de 56 kg și o înălțime de 68 cm. Blana bulldogului este scurtă, netedă și fină, în nuanțe de roșcat, bej, alb pur, roșu și cu pete. Bulldogul american este un câine devotat și afectuos față de stăpânii săi și de copii, iar în general este prietenos cu străinii, deși poate deveni agresiv în apărarea stăpânilor săi dacă simte o amenințare la adresa lor.

Locul 7 in topul celor mai mari rase de caini: ciobanescul caucazian

Ciobanesc cauzaian

Aceasta rasa de caini se caracterizeaza prin dimensiunile impresionante, avand o inaltime medie de 62-70 cm si o greutate cuprinsa intre 45 si 65 kg. Cainele are o constitutie robusta, cu o osatura si o musculatura foarte puternice. Blana este formata din par aspru si lung, iar culorile predominante sunt tigrate sau pete, cu nuante variate de gri, brun-roscat, bej sau pamantiu. Desi este una dintre cele mai mari rase de caini, acesta nu este tocmai prietenos, manifestand un comportament mai agresiv in comparatie cu alte rase. Cu toate acestea, este un caine loial si supus fata de stapan, dar nu se arata prea interesat de persoanele straine, atacand doar daca se simte provocat.

Locul 6: terra nova

Terra Nova

Rasa Terra Nova se caracterizeaza prin robustete si vigurozitate fizica. Aceasta poate atinge o inaltime impresionanta de 71 cm si o greutate de pana la 70 kg. Blana sa este compusa din doua straturi, primul fiind scurt si dens, in timp ce cel exterior este de lungime medie si cu o textura uleioasa, ce confera rezistenta la apa. Culoarea predominanta este negrul, dar poate fi si alba cu pete negre sau maroniu. Terra Nova este o rasa extrem de blanda si prietenoasa, care se increde in oameni. Este foarte devotat familiei, protectiv cu copiii si nu prezinta agresivitate fata de straini decat daca acestia intentioneaza sa lezeze proprietarii. Instinctul sau puternic de salvare face din acest caine un bun salvator de oameni aflati in pericol de inec.

Locul 5 cele mai mari rase de caini: ciobanescul anatolian

Această rasă canină este una dintre cele mai mari din lume, putând cântări în jur de 70 kg și atingând o înălțime de până la 80 cm. Corpul este puternic și musculos, având o blană dublă, scurtă și densă, în nuanțe de crem, cafea, alb sau variante tigrate pe un fond cenușiu. Ciobănescul anatolian este un câine curajos și inteligent, foarte loial familiei sale. Deși este reticent față de străini, nu devine agresiv decât dacă este provocat..

Locul 4: Leonbergerul

Leonberger

Cainele-leu sau Leonbergerul este una dintre cele mai mari rase de caini, cu o inaltime cuprinsa intre 65 si 80 cm si o greutate intre 60 si 80 kg. Se remarca prin eleganta corpului, prin osatura si musculatura puternice si prin proportiile armonioase. Blana sa este medie si densa, cu culori asemanatoare cu cele ale blanii de leu, cum ar fi cafeniu, nisipiu si maro-roscat cu negru. Este un excelent caine de paza, devotat si atasat familiei, cu o afectiune deosebita pentru copii. Cainele devine extrem de agresiv atunci cand simte ca stapanii sunt in pericol.

Locul 3 cele mai mari rase de caini: Saint-Bernard

Saint-Beranrd

Cu o statură impozantă, musculatură bine definită și putând ajunge până la 90 kg și 90 cm înălțime, Saint-Bernard este una dintre cele mai mari rase de câini. Există două variante de blană: una scurtă și strălucitoare, iar cealaltă de lungime medie, ușor ondulată. Indiferent de lungime, blana este întotdeauna în aceleași două culori: alb cu pete roșcat. Această rasă impresionantă este de asemenea una dintre cele mai afectuoase, mereu pregătită să ajute persoanele aflate în dificultate și să protejeze copiii. Saint-Bernard-ul are un simț dezvoltat al proprietății și nu devine agresiv decât atunci când stăpânii sunt în pericol.

Locul 2: mastifful englez

Mastifful englez este un caine imens, cu o inaltime ce poate ajunge pana la 85 cm si o greutate cuprinsa intre 70 si 100 kg. Are o constitutie masiva si simetrica, transmitand o prezenta impunatoare. Blana este scurta si densa, culorile predominante fiind cafeniu inchis, cafeniu, gri si culoarea caisei, iar botul si urechile sunt negre. Este un caine de paza si companie foarte loial, care se atașează profund de familia lui. Nu ataca decat in cazul in care pericliteaza siguranta stapanilor sai.

Locul 1: cel mai mare caine din lume este dogul german

Dog german

Cainele din rasa Dogul German este o specie impozanta, cu o inaltime cuprinsa intre 72 si 80 cm si o greutate care variaza intre 45 si 70 kg. Este o rasa cu o constitutie puternica, armonioasa si mandra, ceea ce il face sa fie unul dintre cei mai nobili caini. Blana sa este scurta si lucioasa, ceea ce ii confera un aspect elegant si atragator. Caracterul sau se reflecta in aspectul sau exterior: puternic, cu o latrat puternic, specific unui caine de paza. Este foarte atasat de stapanul sau si protector cu copiii. Nu tolereaza singuratatea, asa ca trebuie sa aiba o companie permanenta. Un exemplu impresionant este cel al lui Zeus, cel mai inalt caine din lume, cu o inaltime de 1,11 metri, masurat in 2011. Cu siguranta, Dogul German este un caine care atrage atentia, atat prin dimensiunile sale cat si prin caracterul sau nobil si fidelitatea neconditionata fata de stapanul sau

Foarte interesant și..  Doi escroci au fost păcaliți la telefon de femeia de 80 de ani pe care voiau să o înșele prin metoda “accidentul”

Sursa articolului: www.divahair.ro/

Surse foto: beautiful-animals.com, leonbergerblog.com, mymodernmet.com, pinterest.com, petsworld.in

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Foarte prost informati…nu sunteti la curemt ,sau nu stiu…in primul rand am un caucazian de doar 1 an si are deja 78cm inaltime si 74 kg…deci unde este realitatea despre caucazian,sa nh mai spun ca el creste pana la 1 an jumate in inaltime si pe urma doar in masa musculara,deci mai are de crescut si de adaugat greutate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.