Toți ne străduim să consumăm alimente cât mai naturale și să evităm pe cât posibil chimicalele și celebrele E-uri. Acest lucru pare, însă misiune imposibilă. Un chimist australian ne distruge toate speranțele, după ce a demosntrat că fructele conțin din plin substanțe chimice.
James Kennedy, a făcut un tabel al ingredientelor unor alimente naturale, demonstrând astfel că acestea conțin mai multe ingrediente decât cele create în laborator.
Este vorba despre fructe naturale, care nu conțin urme de pesticide, insecticide sau îngrășământ chimic. Din imaginea de mai jos puteti vedea că o banană conține nu mai puțin de șase E-uri și ingrediente cu denumiri îngrijorătoare. Iar printre denumirile „obișnuite” găsim cenușa, relatează și Digi24.
În cazul afinelor, lucrurile sunt și mai supecte. Acestea conțin substanțe ca „aerul proaspăt” – E941 (nitrogen), E948 (oxigen) și E290 (dioxid de carbon).
Afinele sunt considerate un „superaliment” pentru că au proprietăți antioxidante – date de E 163, sau antocianina.
James Kennedy a făcut și lista ingredientelor ananasului și căpșunilor. Pe lângă coloranți, aici găsim și conservanți – E 236 și E 296, și arome.
De altfel, arome găsim și în ouă. Printre acestea – formaldehidă și acetonă.
Chimistul subliniază și că multe substanțe potențial periculoase se găsesc în alimentația noastră, dar că acestea sunt prezente în doze mult prea mici pentru a fi dăunătoare.
James Kennedy încearcă să combată „chimiofobia”, care înseamnă teama sau dezgustul față de ceea ce este perceput a fi chimic. El pregătește și o carte pe această temă, pe care vrea să o publice anul acesta.
sursa bugetul.ro