joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Adevărul despre ciupercile proaspete din supermarket! Mulți le cumpără fără să știe lucruri importante

Ciupercile sunt căutate de persoanele care țin cure de slăbire, de cei care postesc și de vegetarieni, deoarece reprezintă o importantă sursă de proteine. 

O cană de ciuperci Champignon asigura organismului 50 de calorii. Aceste alimente trebuie preparate corect ca să nu-si piardă proprietățile benefice.

Timpul de fierbere pentru ciupercile Champignon depinde de starea în care sunt (proaspătă sau congelată).

Ciupercile proaspete, se fierb în apa deja clocotită timp de 7 minute. Dacă folosiți oala sub presiune, trebuie lăsate doar 5 minute. La oala pentru gătit cu abur, le puteți lăsa timp de 10 minute.

Ciupercile congelate, după decongelare la temperatura camerei, trebuie spălate si apoi puse la fiert in apa clocotita pentru doar 3 minute.

Fibrele din ciuperci ne ajută in prevenirea constipației si reglarea digestiei. Ciupercile au amidon care este transformat în hrană pentru bacteriile din colon.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au constatat că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (antioxidant), decât germenii de grâu si de patru ori mai mult decât ficatul de pui.

Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a  făcut o serie de cercetări care au reliefat faptul că ciupercile pot scădea riscul de cancer la sân.

Specialiștii susțin că șansele de a dezvolta tumori mamare sunt mult mai mici pentru cei care asociază consumul de ciuperci cu cel de ceai verde.

Nutriționiștii, recomandă ciupercile în dieta si alimentația bărbaților, putându-se astfel preveni cancerul de prostată.

Sursa: stirilekanald.ro

Foarte interesant și..  Când ţi se face rău în maşină, creierul tău crede că ai fost otrăvit! Ce alte explicaţii dau specialiştii?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.