Connect with us

INEDIT news

Adevărul despre extratereștrii! De ce nu am avut încă niciun contact cu acești Un reputat fizician…

Published

on

Adevărul despre extratereștrii! De ce nu am avut încă niciun contact cu acești Un reputat fizician…

Extratereștrii au destul de multe șanse să fie acolo, dar asta naște o întrebare și mai importantă cu privire la lipsa semnalelor din partea lor.

Una dintre cele mai importante întrebări din astronomie se referă la extratereștri: având în vedere că există o probabilitate foarte mare ca viața extraterestră să existe undeva, în universul imens în care trăim, de ce nu am primit până acum dovezi palpabile?

RECOMANDARE
PSD se destrama. Inca trei parlamentari au parasit partidul

Brian Cox, fizician, încearcă să răspundă la întrebarea pe care savantul Enrico Fermi a adresat-o, pentru prima dată, în anii 1950. Această întrebare este cunoscută acum ca Paradoxul Fermi. Conform acestuia, există o contradicție ce are la bază, pe de-o parte, probabilitatea ridicată de existență a vieții extraterestre în univers, iar pe de altă parte, lipsa completă a dovezilor irefutabile cu privire la faptul că viața inteligentă a evoluat, vreodată, în afara Pământului.

Profesorul Cox are un răspuns la această dilemă, doar că nu este cel mai pozitiv răspuns la care ne-am fi așteptat. Acesta propune o soluție pentru paradoxul Fermi, care presupune că nu este posibil să existe o lume care are puterea să se auto-distrugă și care are nevoie de soluții de colaborare globală pentru a preveni asta.

Sursa: www.playtech.ro

Loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

RECOMANDARE
Florin Iordache, imagini inedite in care apare vorbind in fata unei sali goale: "Votaţi-mă pe mine, votaţi...pentru a fi aproape de Uniunea Europeană"

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***