Adevărul despre Revoluția din 1989! Iată cum a fost stabilită soarta României la Malta
Connect with us

Diverse

Adevărul despre Revoluția din 1989! Iată cum a fost stabilită soarta României la Malta

Published

on

RECOMANDARE
Care este secretul evreilor care-i face sa aibă succes oriunde in lume

Adevărul despre Revoluția din 1989! Iată cum a fost stabilită soarta României la Malta

În ultimii 27 de ani, s-a vehiculat de nenumărate ori faptul că Revoluția din 1989 a fost o mare farsă și că marile puteri ale vremii au dorit cu ardoare înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu din fruntea României.

Pentru că istoria nu este decât o poveste relatată din diverse perspective, numeroase sunt evenimentele asupra cărora planează și în ziua de astăzi suspiciuni fondate. Unul dinte aceste evenimente este marea Revoluție din 1989. În acele vremuri, s-a spus că poporul, sătul de viața grea, din senin a stârnit o revoltă ad-hoc și în acest fel Ceaușescu a fost îndepărtat și mai apoi asasinat.

Istoricul Alex Mihai Stoenescu, publică în ultima s-a lucrare legată despre revoluţia din 1989, ‘Cronologia evenimentelor din decembrie 1989’, cum a fost hotărâtă înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu de la conducerea României, de către marile puteri SUA şi URSS, la întâlnirea dintre preşedintele american George Bush şi cel sovietic Mihail Gorbaciov, ce a avut loc la Conferinţa de la Malta, din data de 2-3 decembrie 1989.

Cei doi lideri mondiali au hotărât atunci soarta României și al liderului din Panama. Interesant este faptul că serviciile secrete românești de la acea vreme au intrat în posesia aceste informații chiar în seara zilei de 3 decembrie, când soarta României fusese pecetluită. Indiferent de metode, Ceaușescu trebuia să dispară din peisajul mondial și atât Rusia, cât și SUA, au abordat această situație cu oameni speciali, care aveau rolul să declanșeze marea revoltă.

Generalul Iulian Vlad îl informează pe Nicolae Ceauşescu asupra deciziilor luate de liderii SUA şi URSS la Conferinţa de la Malta. În fata gravităţii şi importanţei acestei informaţii, precum şi pe baza valorii persoanei care o difuză, generalul Iulian Vlad s-a deplasat de urgenţă într-o locaţie specială pentru a face personal operaţia de verificare a inforatiei. Sursa a confirmat datele înţelegerii de la Malta şi a furnizat alte câteva amănunte. Ca urmare a acestei întâlniri, dar și pe baza informaţiilor obţinute din reţeaua care acţiona în anturajul întâlnirii de la Malta, şeful Departamentului Securităţii Statului a imtocmit doua note cu caracter ultrasecret.

PRIMA NOTĂ
În cursul discuţiilor din Malta, secretarul general al PCUS, Mihail Gorbaciov, şi preşedintele american George Bush au hotărât înlăturarea regimului socialist din România”.

A DOUA NOTĂ
Cu ocazia convorbirilor de la Malta între secretarul general al PCUS, Mihail Gorbaciov, şi preşedintele american, George Bush s-a convenit intervenţia militară a Statelor Unite în Panama”.

Aceste dezvăluiri confirmă încă o dată faptul că poporul român nici nu a avut habar ce se petrece la Revoluția din 1989 și că au existat numeroși agenți speciali din străinătate, care au jucat rolul revoluționarilor. Revoluția a fost o mascaradă pentru că în esența s-a numit lovitură de stat.

Sursa: www.efemeride.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sâmbăta Morţilor şi Rusalii. Ce păţesc cei care nu ţin această mare sărbătoare

Published

on

By

RECOMANDARE
,,Am tras când Ceaușescu a spus: Istoria mă va răzbuna!" - Declarația cutremurătoare a unuia dintre militarii care i-au omorât pe soții Ceaușescu

Pogorârii Sfântului Duh îi corespunde o străveche sărbătoare, Rusaliile, care se celebrează anual, la 50 de zile după Înviere. Sâmbăta de dinaintea Rusaliilor este o sărbătoare dedicată pomenirii morţilor, fiind cunoscută şi ca Moşii de Vară.

Sărbătoarea Rusaliilor se ține diferit în funcție de fiecare regiune a țării, scrie traditii-superstitii.ro. Astfel, în Moldova și Transilvania creștinii sărbătoresc Rusaliile timp de 3 zile, în Muntenia și Oltenia, Rusaliile se întind pe o perioadă de 7 zile, iar în Banat 8 zile.

În tradiția românească se spune că cine nu va respecta sărbătoarea Rusaliilor va avea de-a face cu Ielele, spirite malefice, care provoacă boala denumită popular „luat din Rusalii”.

La sate se păstrează tradiția conform căreia credincioșii trebuie să ducă la biserică crenguțe de tei și nuc, pentru a fi sfințite. Cu aceste ramuri sfințite se vor împodobi, mai apoi, casele și icoanele, deoarece acestea au puterea de a alunga spiritele rele. În unele zone, pe lângă tei și nuc, credincioșii mai folosesc leuștean, usturoi și pelin.

De asemenea, oamenii obișnuiesc să poarte în sân sau în buzunare aceste buruieni, pentru a nu fi „luați din Rusalii” sau pociți de către Ielele neiertătoare.

O sărbătoare așa de mare și complexă, cum este cea a Rusaliilor, aduce cu ea o sumedenie de obiceiuri întâlnite cu precădere în satele și orașele mai mici.

Dansul Călușarilor este un obicei întâlnit mai ales în Oltenia, fiind considerat un joc tămăduitor, care aduce sănătate și noroc. Grupați în cete de câte 7-8, călușarii își încep dansul a doua zi de Rusalii, mergând din casă în casă pentru a colinda și a alunga spiritele malefice. Oamenii obișnuiesc să-i întâmpine pe călușari cu frunze de nuc, pelin, usturoi, apă și sare, uneori chiar și bani.

Un alt obicei specific Rusaliilor care se întâlnește prin zonele ardealului poartă numele de „Împănatul boului”. Obiceiul constă într-o procesiune ce se desfășoară pe ulițele satului, iar personajul principal este un bou împodobit cu fel și fel de ornamente din flori. Preotul are datoria de a-l sfinți când alaiul ajunge în fața bisericii, după care va da de băut participanților. La un moment dat boul va fi eliberat, iar o tânără fată va trebui să-l stăpânească și să ocolească o masă de trei ori. Tradiția spune că acea fată se va căsători în anul ce urmează.

Tot în Ardeal, imediat după Rusalii, se practică obiceiul numit „udatul nevestelor”. Pentru ca femeile să fie sănătoase și frumoase în tot restul anului tradiția spune că acestea trebuie stropite cu apă.

Superstiţii de Rusalii

În zilele de Rusalii nu e bine să mergi la câmp, pentru că Ielele te pot prinde și pedepsi;

De Rusalii nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni fiindcă te poți întâlni cu spiritele rele;

Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor, deoarce nu cinstește și prețuiește cum se cuvine ziua;

De la Rusalii timp de 9 săptămâni nu se vor mai culege ierburi de leac;

În ziua de Rusalii nu e bine să te cerți cu alții fiindcă vei fi „luat din Rusalii”, etc.

Superstiţii la Moşii de Vară

Sâmbetei Morţilor de dinaintea Rusaliilor i se mai zice şi Moşii de Vară, fiind o sărbătoare dedicată pomenirii morţilor. În legătură cu ea sunt o mulţime de superstiţii, şi anume: nu trebuie să dormi afară, să mergi la răspântii sau la fântână, pentru că afară bântuie morţii ieşiţi în Joia Mare. În această zi se duc la biserică crengi de tei şi frunze de nuc pentru a fi sfinţite, apoi se pun la icoana sau la streaşina casei pentru a o feri de rele. Despre teiul sfinţit astfel, se spune că vindecă surzenia. În această Sâmbătă se împart oale pentru ca morţii să aibă cu ce bea apă. Nu este bine să torci acum căci se întorc colacii daţi pentru pomenirea morţilor; nu se aruncă lăturile, căci pot nimeri în gura morţilor de afară, şi ei se pot răzbuna; din acelaşi motiv nu se mătura în această zi. Dacă vrei să fii ferit de furturi sau pierderi, din primul fel de mâncare pe care îl găteşti în această zi trebuie să dai pomană; dă de pomană ceapă şi usturoi verde, altfel grădina nu va rodi. Dacă scoţi acum apa din fântână, lasă un bănuţ plată pentru apa morţilor. Orice dai de pomană să fie nou: blide noi, linguri noi, vase noi. Dacă plouă vara şi arunci afară o crenguţă de tei sfinţit la Moşii de Vară, ploaia va înceta. Dacă femeile lucrează în această zi, le vor amorţi mâinile. Cu tei se ameninţă şi grindina, dar înainte de a intra în hotarul satului. Şi, în sfârşit, dacă plouă la Moşii de Vară – anul va fi mănos, scrie superstitii.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***