Adio pungi de plastic în România. Parlamentul a votat. De la 1 iulie 2018 acestea sunt interzise - Infoalert.ro
Connect with us

DE ACTUALITATE

Adio pungi de plastic în România. Parlamentul a votat. De la 1 iulie 2018 acestea sunt interzise

Published

on

RECOMANDARE
Medic român, mesaj devastator pentru Dragnea. "Le cereți scuze pușcăriașilor, dar pacienților care sunt tratați în jeg în spitale când le veți cere scuze?"

In cadrul ședinței de plen a Camerei Deputaţilor, a fost votat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.249/2015, ce interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piață naționala a pungilor de transport din plastic subțire şi foarte subțire cu mâner.

Conform unei informări de presă, Grupul parlamentar al PSD a votat miercuri, 14 martie, în şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, act normativ care vizează transpunerea Directivei (UE) 2015/720 a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE în ceea ce priveşte reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire.

Noua lege interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa națională a pungilor de transport din plastic subțire şi foarte subțire cu mâner. De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2019, se interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subțire şi foarte subţire cu mâner. Pe de altă parte, pungile de transport din plastic subțire şi foarte subțire fără mâner nu fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naționala. Țara noastră a introdus ecotaxa începând cu anul 2008, însă, conform studiilor efectuate ulterior, nu s-a putut observa o reducere a acestor tipuri de ambalaje ca urmare a acestei măsuri.

”Actul normativ reglementează și responsabilitatea operatorilor economici care introduc pe piaţa naţională pungi de transport din plastic biodegradabile şi compostabile, de a eticheta aceste ambalaje; obligaţia operatorilor economici care comercializează produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile, de a primi ambalajele reutilizabile la schimb sau de a rambursa, la solicitarea consumatorului, valoarea depozitului, precum și alte obligații. Totodată, în lege sunt stipulate și sancțiunile în caz de nerespectare a noilor reglementări.

Proiectul, inițiat de Guvernul PSD, a fost elaborat astfel încât să vină în întâmpinarea operatorilor economici, pentru a nu crea disfuncționalități în piață, iar aceștia să-și poată valorifica și epuiza stocurile pentru a se evita pierderile financiare prin rezilieri de contracte.”, se mai precizează în comunicatul Grupului parlamentar al PSD.

loading...

DE ACTUALITATE

Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Published

on

RECOMANDARE
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. "NICIODATĂ nu o să pun gura pe așa ceva". Iată ce bagă în salam, parizer, mușchi, șuncă sau Kaizer. Răspândiți masiv!

Un nou tip de fraudă face ravagii: eşti sunat de cineva care se dă drept operator la Telekom, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Îţi spune că e ceva în neregulă cu factură ta şi te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartelă respectivului cu 300 EURO!

Informare a Ministerului de Interne

In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile: Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41.
Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.
Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider”Orange, Telekom (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM.
Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe)cu care vor vorbi in contul tau.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

ATENTIE de transmis URGENT Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi; anulaţi apelul.
Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

In atentia utilizatorilor Internetului RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI ETC….

Fiţi vigilenţi în următoarele zile!
Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent cine o trimite.

Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs.
Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.
Dacă primiţi un mail cu denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.

Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.

Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el”, acesta este un mesaj care a fost transmis pe internet și care a ajuns în adresele electronice a mii de oameni care au luat în serios îndemnul.

Sursa: a1.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***