miercuri, mai 31, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ai aceste puncte de grăsime pe față? Află de ce apar și cum le poți înlătura

Aceste puncte albe, numite milia, sunt chisturi pline de keratina sau mici globule de proteine aflate sub piele. Se disting două tipuri de astfel de puncte. Cele primare sunt produse de glandele uleioase care nu s-au dezvoltat complet, iar cele secundare se datorează unor traumatisme ale pielii.

Iată cum poți scăpa de punctele de grăsime de pe față!

Milia nu prezintă pori sau un orificiu prin care să poată ieși. Exfolierea pielii sau îndepărtarea celulelor moarte ale pielii cu un produs abraziv sau chimic este benefică.

Cea mai buna modalitate de a preveni punctele de grăsime este evitarea tratării pielii cu produse chimice puternice si limitarea expunerii la soare.

Se recomandă să consultați și un dermatolog sau estetician. Medicul specialist se va asigura si că aceste puncte de grăsime nu sunt simptome ale altor boli sau afecțiuni si va scoate complet grăsimea cu ajutorul unui ac. Daca încercați să faceți acest lucru acasă, s-ar putea sa întâmpinați probleme cand vine vorba de eliminarea completa a chisturilor, deoarece procesul se poate dovedi a fi unul foarte dureros.

Acasă puteți folosi creme de ochi care contin cat mai putine ingrediente, pentru a evita iritarea zonei delicate a ochilor. Fluorul poate și el să irite pielea, de aceea pielea nu trebuie să intre în contact cu pasta de dinți (în afara buzelor si cavității bucale).

Pentru protecție  solară, folosiți o cremă care nu conține parfumuri.

Sursa: bzi.ro

Foarte interesant și..  Nutriționist: Nu renunțați la masa de seară! Vă faceți mai mult rău decât bine în caz ca țineți cură de slăbire

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.