luni, mai 29, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Acestea sunt cele 5 locuri din lume, cu pază strictă, în care nimeni nu are acces

Trăim într-o lume în care aproape totul se poate cumpăra cu bani. Totuși, iată 5 locuri interzise.

Aici nu ai cum să ajungi, indiferent cine ești. Dăm bani grei pe vacanțe exotice, ne bucurăm de tehnologii care mai de care mai performante. Totuși, aceste mistere sunt de neatins.

1. Clubul 33

 

De Disneyland ai auzit cu siguranță! Totuși, puțini știu că în incinta celebrului parc de distracții există o cameră secretă, camera 33. Walt Disney și-a dorit un loc special unde să își poate desfășura întâlnirile cu oaspeții sau chiar sponsorii. Așa a luat naștere în anul 1967 camera 33, fiind denumită „Clubul Exclusivist”. Intrarea se făcea doar pe baza unei legitimații. Misterul? În iunie 2007 s-a descoperit o listă veche de 14 ani cu cei care doreau să devină membri. Astfel că nimeni nu mai are în prezent acces în clubul lui Walt Disney. Ai tu cumva o legitimație în plus?

2. Moscova, metroul 2 

 

Pe lângă faptul că este o putere militară de top, Rusia are un sistem secret de linii de metrou. Printre acestea se numără și Metroul nr. 2. A fost construit la ordinele lui Stalin, și se zvonește că ar fi mai lung decât metroul public din Moscova și că ar face legătura între Kremlin și cartierul Serviciului General de Securitate. Deși nu există o dovadă oficială, în 1994 mai mulți muncitori spun că au găsit accidental urme ale Metroului 2.

3. Mount Weather

 

Mount Weather este de fapt un oraș subteran. Acesta e localizat la 74 de km de Whashington DC și se presupune că sub pământ s-ar fi construit străzi, cafenele, spitale, clădiri de birouri, un lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane și chiar un sistem de televiziune. Toate acestea fiind controlate de Agenția Federală a Managementului de Urgență. În caz de război, aici se vor refugia președintele, cabinetul său și restul Biroului Executiv.

Foarte interesant și..  Vitamina B17, extrasă din sâmburii de caise, un medicament folosit în tratarea anumitor forme de cancer
4. Menwith Hill

 

Aici este cheia rețelei mondiale de supraveghere electronică și spargerea codurilor secrete. Mai exact, ceea ce se numește „hacking”. Este un loc aflat sub administrația Forțelor Aeriene Britanice și este cea mai mare stație de monitorizare electronică din lume. Cine se bucură de ea? Regatul Unit al Mării Britanii și Statele Unite.

5. Pivnița în care se află rețeta Coca-Cola

 

Rețeta Coca-Cola este probabil cea mai bine păzită rețetă din lume. În anul 1919 rețeta a fost ascunsă într-un seif, iar de atunci este păzită mai ceva ca un șef de stat. Iniţial, băutura conţinea o cantitate însemnată de cocaină. La începutul secolului trecut, alcaloidul a fost eliminat, frunzele de coca fiind păstrate doar pentru aromă, iar cofeina a devenit stimulentul principal.

Sursa: mykindofparadise.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.