luni, mai 29, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

A ajuns cel mai bogat om din țară! A reușit să strângă o avere uriașă după comerțul cu ceea ce au nevoie tot mai mulți oameni în prezent

Del Vecchio a pornit ca ucenic şi producător de vopsea .

Leonardo Del Vecchio, miliardarul din spatele lanţului de ochelari Luxottica, a făcut o afacere bănoasă la 81 de ani cu un producător francez de lentile pentru ochelari, într-o tranzacţie de 50 de miliarde de euro. Compania nou creată se estimează că are vânzări anuale de 15 mld. euro.

Del Vecchio s-a născut în 1935, în sărăcie, iar mama lui, după moartea tatălui, l-a trimis într-un orfelinat. Acum este cel mai bogat om din Italia, cu o avere estimată la 20 de miliarde de euro, informează Ziarul Financiar.

Tânărul Del Vecchio a pornit ca ucenic şi producător de vopsea în Milano. În 1961 el a fondat Luxottica, ca un producător la comandă cu sediul în Agordo, Italia.

La finele anilor ’80, firma sa a cunoscut o puternică dezvoltare. În 1988, compania a obţinut primul contract de licenţiere pentru Giorgio Armani, iar după doi ani era listată la Bursa din New York.

Până în 2000, se listase şi la Milano, mişcare urmată de achiziția brandurilor Ray-Ban și Sunglass-Hut, ceea ce a făcut din Luxottica lider mondial pe piaţa ochelarilor.

Sursa: mediafax.ro

Foarte interesant și..  Ce ascunde China despre coronavirus? De ce nu permite intrarea în țară a cercetătorilor americani?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.