Acasă DE ACTUALITATE Al doilea val! Ţara care intră din nou în carantină din cauza...

Al doilea val! Ţara care intră din nou în carantină din cauza Coronavirusului, după ce se „vindecase”

0

Hong Kong a impus din nou carantină parţială, întrucât numărul de cazuri confirmate a crescut iar, ceea ce indică un „al doilea val” al pandemiei în Asia, potrivit FT. Majoritatea cazurilor au fost descoperite la cei care s-au întors din alte ţări sau de la cei care au avut contact cu aceştia.

Carrie Lam, liderul Hong Kong-ului, a anunţat că începând de luni facilităţile recreaţionale precum terenurile de sport şi muzeele vor fi închise din nou, iar angajaţii din sectorul public vor relua munca de acasă, scrie Business Magazin.

Companiile private sunt încurajate să urmeze exemplul, a spus Lam.

Kevin Yeung, secretar pentru Educaţie, a anunţat că şcolile vor rămâne închise momentan, iar examenele care trebuiau să înceapă săptămâna viitoare sunt amânate timp de o lună, în timp ce examenele orale sunt anulate.

„Epidemia adusă de cazurile importate este chiar mai severă şi mai greu de gestionat, în comparaţie cu orice alt moment din ultimele două luni, aducând un risc mai ridicat de a duce la transmitere comunitară”, a transmis Carrie Lam.

Cu 273 de cazuri, 98 de oameni vindecaţi şi 4 decese, majoritatea cazurilor au fost descoperite la cei care s-au întors din alte ţări sau de la cei care au avut contact cu aceştia.

Hong Kong-ul va exinde testarea şi către indivizii asimptomatici în vârstă şi către cei care trăiesc cu ei şi au venit din ţări cu risc ridicat, a anunţat Sophia Chan, secretar pentru Alimente şi Sănătate.

Sursa: businessmagazin.ro

Foarte interesant și..  Surpriza din starea de urgenţă. Oricine poate fi citat de centrele militare în această perioadă pentru prestări de servicii în interes public

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentDescarcă de aici DECLARAȚIA pe care trebuie să o aveți obligatoriu la DVS. când ieșiți noaptea din casă
Articolul următorMesaj pentru toți tinerii .”Mă simțeam invincibil”. La doar 29 de ani s-a îmbolnăvit de Covid-19. „Nu este adevărat că nu vă poate afecta, să vă facă să suferiți sau chiar mai rău”