sâmbătă, decembrie 2, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Al doilea val! Ţara care intră din nou în carantină din cauza Coronavirusului, după ce se „vindecase”

Hong Kong a impus din nou carantină parţială, întrucât numărul de cazuri confirmate a crescut iar, ceea ce indică un „al doilea val” al pandemiei în Asia, potrivit FT. Majoritatea cazurilor au fost descoperite la cei care s-au întors din alte ţări sau de la cei care au avut contact cu aceştia.

Carrie Lam, liderul Hong Kong-ului, a anunţat că începând de luni facilităţile recreaţionale precum terenurile de sport şi muzeele vor fi închise din nou, iar angajaţii din sectorul public vor relua munca de acasă, scrie Business Magazin.

Companiile private sunt încurajate să urmeze exemplul, a spus Lam.

Kevin Yeung, secretar pentru Educaţie, a anunţat că şcolile vor rămâne închise momentan, iar examenele care trebuiau să înceapă săptămâna viitoare sunt amânate timp de o lună, în timp ce examenele orale sunt anulate.

„Epidemia adusă de cazurile importate este chiar mai severă şi mai greu de gestionat, în comparaţie cu orice alt moment din ultimele două luni, aducând un risc mai ridicat de a duce la transmitere comunitară”, a transmis Carrie Lam.

Cu 273 de cazuri, 98 de oameni vindecaţi şi 4 decese, majoritatea cazurilor au fost descoperite la cei care s-au întors din alte ţări sau de la cei care au avut contact cu aceştia.

Hong Kong-ul va exinde testarea şi către indivizii asimptomatici în vârstă şi către cei care trăiesc cu ei şi au venit din ţări cu risc ridicat, a anunţat Sophia Chan, secretar pentru Alimente şi Sănătate.

Sursa: businessmagazin.ro

Foarte interesant și..  Populația globului va crește cu câte un miliard în mai puțin de 10 ani

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.