marți, aprilie 16, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Alege ceaiul de ghimbir! Zece motive să înlocuiești cafeaua!

Dacă vei afla beneficiile ceaiului de ghimbir, este posibil să renunți la cafea! Mulți  consideră cafeaua un viciu, de care te poti lasa.

Care este importanța ceaiului de ghimbir:

  1. Acționează ca un medicament pentru migrene si dureri de cap.CEAIUL ajută in cazuri de greață și atenuează durerilor menstruale. Dacă-l servești dimineața, îți vei revigora celulele antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii.

Ghimbirul conține substanțe antiinflamatorii care combat migrenele si a durerile de cap.

  1. Tratează tusea, răceala si durerile în gat. GHIMBIRUL are proprietăți antihistaminice, care ajută la tratarea alergiilor, așa ca te va scăpa rapid de tuse si răceală. În aceste cazuri se recomandă două căni de ceai pe zi.
  2. Ajută la tratarea infecțiilor rinichilor.Ghimbirul are un ulei volatil, cu rol antibiotic. Este un excelent adjuvant si poate fi luat alături de un tratament alopat. Bea o cana de ceai dimineața si una seara – beneficiile nu vor întârzia să apară.
  3. Reduce durerile menstruale.Uleiul volatil al ghimbirului inhibă producerea hormonilor si reduce durerile provocate de menstruație. Se recomandă o cană de ceai pe zi, înainte cu 2-3 zile de menstruație.
  4. Te scăpa de scurgerile nazale.Această calitate se datorează proprietarilor anti-inflamatorii si anti-bacteriene ale ghimbirului.
  5. Stimulează sistemul digestiv.Ghimbirul este bogat în antioxidanți, cu rol în absorbția si asimilarea nutrienților, ajutând digestia. Protejează stomacul împotriva ulcerelor, datorită secreției de mucus.
  6. Previne mai multe tipuri de cancer.Un studiu recent prezenta faptul că ghimbirul induce moartea celulelor canceroase si suprimă activitatea moleculelor proteinelor responsabile cu cancerul. Bea în fiecare dimineață câte o cană de ceai de ghimbir și poți scăpa de riscul de cancer.
  7. Eficient împotriva artritei. Datorită proprietății anti-inflamatorii, poate ajuta in cazul bolilor cronice, precum artrita.
  8. Creste apetitul.Dacă nu ai poftă de mâncare, ceaiul de ghimbir este soluția. El favorizează producerea sucurilor digestive și îți va creste apetitul.
  9. Îmbunătățește circulația sangvină. Studiile au demonstrat că ghimbirul are capacitatea de a preveni cheagurile, ușurează circulația sangvină si scade colesterolul.
Foarte interesant și..  Cum să supraviețuiești unui atac de cord când ești singur? Este foarte simplu, însă mulți nu știu…

CEAIUL de GHIMBIR preparat acasă

–o bucată de ghimbir
– se taie in felii subțiri sau bucatele mici
–se pun într-o cană cu apă fierbinte si se lasă la macerat 10-15 min, apoi se strecoară conținutul cănii

Sursa: sanatos-online.tk

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.