Organizației Mondiale a Sănătății arata că incidența cancerului colorectal s-a dublat în ultimii 30 de ani. Cauzele principale ale mortalității se datorează obezității, alimentației de slabă calitate și sedentarismului. Toate aceste trei împreună sunt o formulă aproape sigură către dezvoltarea cancerului. Unele alimente pot fi ele aliați ai cancerului.
Carnea
Peste 5% din decesele cauzate de cancer puteau fi evitate dacă bolnavul nu ar fi consumat proteină animală din carne roșie, carne procesată sau s-ar fi limitat la mai puțin de 20g de carne pe zi. Studiile arata ca sunt cancerigene: carnea de porc, carnea de vacă, de gâscă, de rață și de vânat, de miel, de oaie, untura, untul, slănina, costița și mezelurile. Bune ar fi doar carnea de pasăre, peștele și fructele de mare, dar nici acestea in exces.
Cercetatorii afirma ca 1/2 kg carne friptă la grătar dezvoltă tot atâta benzpiren cât 600 de țigări fumate! Atunci când se gătește carne roșie (mușchi), se formează amine heterociclice cu potențial cancerigen. Prepararea la cuptor sau rotisor dezvoltă temperaturi mai mici și deci mai puține amine cancerigene.
Zahărul hrănește tumorile
Circa 90% din bolnavii de cancer dezvoltă un apetit extraordinar pentru produse dulci și îndulcite. Studiile arată că zahărul este principalul element care hrănește tumorile, făcându-le să sa se dezvolte într-un ritm alert.
Laptele
S-a dovedit că laptele de vacă și produsele lactate din lapte de vacă determina cresterea numărului cancerelor de prostată, atunci când sunt consumate zilnic. Explicația științifică este că laptele de vacă genereaza un mediu propice de dezvoltare a celulelor canceroase, prin aciditatea pe care o produce în organism. Laptele de vacă poate fi înlocuit cu cel de capră, care este alcalin, dar nu sunt recomandate mai mult de două porții pe săptămână.
Sursa: doctorulzilei.ro