vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Alimentele care te ajută să învingi depresia! Ce efecte au?

Depresia reprezintă o afecțiune care trebuie tratată cu maximă responsabilitate. Când tristețea și stările anxioase devin din ce în ce mai frecvente, consultarea unui medic specialist este absolut necesară pentru a depăși blocajul emoțional.

Alimentele care te ajută să învingi depresia:

  1. Ceaiul verde

Ceaiul verde te ajută să slăbești. Antioxidanții din această băutură reduc efectele depresiei și înlătură stresul.

  1. Somonul

Statisticile au arătat că persoanele care suferă de depresie au o deficiență de omega-3 în organism. Pentru a crește nivelul acestuia, specialiștii ne recomandă să consumăm regulat somon, acesta fiind bogat în acizi grași.

  1. Bananele

Bananele conțin o substanță numită triptofan, care este recunoscută pentru că stimulează creșterea nivelului de serotonină din organism. Pe lângă faptul că luptă împotriva depresiei, acestea au un rol important și în combaterea problemelor legate de somn.

  1. Spanacul

Spanacul contine acid folic, fier, magneziu și zinc, elemente esențiale pentru o bună funcționare a creierului. Consumat în mod regulat, acesta întărește sistemul imunitar, luptă împotriva anemiei și îmbunătățește starea de spirit.

  1. Migdalele

Sunt o sursă de magneziu. Persoanele care se luptă cu deficiența de magneziu au mult mai multe șanse să dezvolte o depresie, motiv pentru care în alimentație trebuie introduse alimente bogate în acest mineral.

Sursa:.avantaje.ro

Foarte interesant și..  Vrei să trăiești mult și să nu te îmbolnăvești? Iată ce dezvăluiri face un medic suedez renumit

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.