Alimentul surpriză cu puteri magice asupra memoriei! Un studiu recent publicat în Neuroscience Research subliniază beneficiile cognitive ale brânzei Camembert. Cercetările au arătat că amidele acizilor grași, compuși care se formează în timpul procesului de fermentare a brânzei, au îmbunătățit memoria și abilitatea de învățare la șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi. Aceste descoperiri sugerează că brânza Camembert ar putea aduce beneficii semnificative pentru sănătatea creierului.
Alimentul pe care să-l incluzi în meniu
Camembert se distinge prin fermentarea cu mucegai alb (Penicillium camemberti), care îi conferă un profil biochimic unic. Procesul produce amide ale acizilor grași, precum miristamida, care nu sunt întâlnite în brânzeturile nefermentate sau fermentate diferit. Acești compuși sunt din ce în ce mai recunoscuți pentru impactul lor asupra sănătății cerebrale, prin stimularea nivelurilor de factori neurotrofici, proteine esențiale pentru creșterea, repararea și formarea memoriei celulelor cerebrale.
Studiile anterioare au sugerat deja beneficii ale brânzei Camembert pentru oameni, demonstrând că astfel de produse lactate pot crește nivelurile factorilor neurotrofici la adulții vârstnici,…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net