vineri, mai 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ambasadorul SUA: ” Corupția înseamna furt. Dacă acest lucru s-ar opri, România ar deveni o țara mai prosperă și ar putea investi în școli și spitale”

„Corupția înseamna furt din bunurile publice, iar daca acest furt s-ar opri Romania ar deveni o tara mai prospera si ar putea investi in scoli, spitale, infrastructura, lucru care din nefericire inca nu s-a întâmplat pe măsura așteptărilor, tocmai pentru ca s-a furat”, a spus ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, potrivit PROTV.ro

Diplomatul spune, intr-un interviu pentru Bihoreanul, ca Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA este foarte puternic, iar Statele Unite apreciază aceasta colaborare si isi doresc o Romanie si mai puternica, mai prospera, pentru ca asa ar aduce resurse mai mari in cadrul parteneriatului si ar putea fi realiza “lucruri mai marete decat in prezent”.

“Corupția înseamna furt din bunurile publice. Daca acest furt se opreste, Romania ar deveni o tara mai prospera si ar putea investi in scoli, spitale, infrastructura, drumuri, lucru care din nefericire inca nu s-a intamplat pe masura asteptarilor, tocmai pentru ca s-a furat”, a spus diplomatul american.

Intrebat de ce insista cu fiecare prilej pentru respectarea statului de drept, Hans Klemm a spus ca aceasta este atitudinea SUA in relatia cu toate celelalte tari democratice, in special cu cele amenintate de forte care ar putea submina statul de drept.

“Cred cu tărie in valorile democratice, intemeiate pe fundamentul legii. O democrație e definita nu de lideri individuali, ci de lege. Toata lumea se supune legii, acesta e principiul de baza al democratiei, si aceasta e atitudinea SUA nu doar in Romania, ci in relatia cu toate celelalte tari democratice, in special cu cele amenințate dintr-un motiv sau altul de forte care ar putea submina statul de drept”, a mai afirmat Klemm.

Foarte interesant și..  Alerta meteo. România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Cât de frig va fi

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. D-le Ambasador, pe noi daca nu ne fura cei dinauntru ne lasam furati de cei de afara, asa ca spitale si scoli noi tot nu vom avea prea curand. De autostrazi ce sa mai vorbim ? Ce a facut Bechtel pentru noi e un exemplu de cum ne lasam furati….ca sa nu mai amintim si de Rosia Montana sau petrolul si gazele din Marea Neagra. Cum facem rost de ceva resurse cum le vindem pe nimica toata la niste straini. Unde sunt padurile noastre, unde e Rompetrol si ce sume primim pentru concesionare ? Romania este prima tara din lume care a pus oficial o sonda de petrol in functiune si a construit o rafinarie si are nevoie de niste austrieci nenorociti pentru administrarea Rompetrol, austrieci care apoi se impotrivesc intrarii Romaniei in Shengen. Nu invinuiesc pe nimeni din afara. Raul e la noi, aici, inradacinat in cei ce ne conduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.