Acasă DE ACTUALITATE In 2019, șoferii surprinși de polițiști cu aceste obiecte în mașină, riscă...

In 2019, șoferii surprinși de polițiști cu aceste obiecte în mașină, riscă amenzi usturătoare

0

In 2019, șoferii surprinși de polițiști în mașini cu aceste obiecte riscă amenzi usturătoare. Acestea pot ajunge chiar și la 2.900 de lei, iar sancțiunea poate fi între 9 și 20 de puncte. (vezi video mai jos).

Este un obicei des întâlnit la majoritatea conducătorilor auto din întreaga lume să-și atârne la oglinda retrovizoare diverse obiecte. Fie că sunt cruciulițe agățate de oglinda retrovizoare sau lipite de parbriz, maimuțoi sau diverse talismane, odorizantele de mașină agățate la fel, zarurile, fotografiile, legitimațiile de acces în diferite instituții aproape orice șofer și-a pus măcar o dată unul dintre aceste obiecte ca să-și orneze interiorul mașiniile. In noul cod rutier aceste sunt interzise și le pot pot aduce șoferilor amenzi uriașe.

In textul de lege din OUG 195/2002, Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede:

„Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă, ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare se încadrează în clasa IV de sancțiuni, de la 9 la 20 de puncte”.

De asemenea, se retine certificatul de înmatriculare si se eliberează o dovada înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. Recomandăm tuturor sa nu monteze astfel de dispozitive sau de afișe care sa estompeze vizibilitatea întrucât se pun in pericol atât pe ei, cat si pe ceilalți conducători auto”, a declarat Georgian Dragan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru TVR.

Punctul de amendă este 145 de lei, așadar, în bani, sancțiunea înseamnă între 1.305 și 2.900 de lei. Și sunt mulți șoferi care fie lipesc în geamuri anunțuri de vânzare a mașinii, fotografii cu cei decedați din familie, în semn de omagiu, fie atârnă nenumărate accesorii de oglinda retrovizoare.

Foarte interesant și..  Se pregătesc cele mai mari amenzi văzute vreodată în România celor cu mașinile pline de noroi pe șosele sau care folosesc gesturi obscene în trafic

Atenție și la suporturile pentru telefoane care se lipesc prin ventuză pe parbriz. Dacă ești dependent de GPS, ai grijă unde îl poziționezi, pentru a nu-ți obstrucționa vizibilitatea…sau măcar să nu pară că o face.

În general, sancțiunile nu se aplică fără logică, dar mai sunt cazuri când anumiți șoferi pun un număr exagerat de mare de obiecte atârnate de oglindă sau în spate, pe lunetă.

Așadar, șoferi fiți atenți! Dacă dai în trafic de un polițist prost dispus, și ai unul din obiectele enumerate mai sus atârnate prin mașină într-un loc în care vederea în trafic poate fi distrasa sau obstrucționată, riscați o amendă cuprinsă intre sumele de mai sus.

Vezi mai multe aici


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentBoala care afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Marile companii caută o rezolvare şi sunt dispuse să investească miliarde în cercetare pentru a rezolva problema
Articolul următorCum sunt transformați copiii de astăzi în roboții de mâine