miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Amigdalina vindecă sau nu cancerul? Ce efecte secundare are?

Mulți specialiști afirmă că amigdalina, denumită și vitamina B17, reprezintă medicamentul-minune pentru cancer. Care este adevărul?

Amigdalina este o substanță care se găsește în fructele cu coajă tare (migdale, nuci) sau în sâmburii unor fructe, semințe de in, fasolea și alte leguminoase . Un studiu din anii 80 (din SUA) arată că amigalina are efecte pozitive asupra cancerului, dar cercetări recente ale Institutului de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie neagă aceste rezultate.

Amigdalina poate fi administrată sub formă de injecție intravenoasă, tabletă, cremă pentru uz extern sau sub formă lichidă pentru introducere rectală. Cele mai puține efecte secundare le are sub formă de injecție. Dacă iei un supliment alimentar cu amigdalină sau folosești amigdalină injectabilă ori cu introducere rectală, nu trebuie să consumi migdale sau alte alimente care conțin cantități importante din această substanță. În doze mari poate avea efecte secundare grave sau poate fi chiar letală.

Dintre efectele secundare pe sare le produce amigdalina se pot menționa: stare de rău (greață, slăbiciune), dureri de cap, amețeli, afectarea ficatului, lipsa oxigenului în țesuturi febră, confuzie, comă și se poate ajunge până la deces.

Se estimează că 50-60 de migdale crude sau 50 g de amigdalină sintetică pot provoca moartea.

„După numeroase cercetări, s-a ajuns la concluzia că prezența amigdalieni în alimentație calmează durerile reumatice și reduce temporar hipertensiunea. Omul de știință american dr. Dean Burk de la National Cancer Institute din Washington era de părere că amigdaliana are efecte antitumorale. Considerăm, totuși, necesară o precizare: până în prezent nu există un medicament specific, sigur, pentru tratamentul cancerului.

Preventiv, doza zilnică de 250-500 mg de amigdalină se poate asigura din 6-8 sâmburi de migdale sau caise. Migdalele se recomandă și în ulcerul gastric şi în gastrite hiperacide. Au acțiune antiseptică asupra aparatului digestiv, fiind indicate în colitele de fermentație. Sunt, de asemenea, ușor laxative și protejează aparatul urinar. Pentru tratarea ulcerului recomand 10 sâmburi zdrobiți, de două ori pe zi”, afirma dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Foarte interesant și..  Vitamina B17, extrasă din sâmburii de caise, un medicament folosit în tratarea anumitor forme de cancer

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.