Connect with us

DE ACTUALITATE

Amigdalina vindecă sau nu cancerul? Ce efecte secundare are?

Published

on

Mulți specialiști afirmă că amigdalina, denumită și vitamina B17, reprezintă medicamentul-minune pentru cancer. Care este adevărul?

Amigdalina este o substanță care se găsește în fructele cu coajă tare (migdale, nuci) sau în sâmburii unor fructe, semințe de in, fasolea și alte leguminoase . Un studiu din anii 80 (din SUA) arată că amigalina are efecte pozitive asupra cancerului, dar cercetări recente ale Institutului de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie neagă aceste rezultate.

Amigdalina poate fi administrată sub formă de injecție intravenoasă, tabletă, cremă pentru uz extern sau sub formă lichidă pentru introducere rectală. Cele mai puține efecte secundare le are sub formă de injecție. Dacă iei un supliment alimentar cu amigdalină sau folosești amigdalină injectabilă ori cu introducere rectală, nu trebuie să consumi migdale sau alte alimente care conțin cantități importante din această substanță. În doze mari poate avea efecte secundare grave sau poate fi chiar letală.

Dintre efectele secundare pe sare le produce amigdalina se pot menționa: stare de rău (greață, slăbiciune), dureri de cap, amețeli, afectarea ficatului, lipsa oxigenului în țesuturi febră, confuzie, comă și se poate ajunge până la deces.

Se estimează că 50-60 de migdale crude sau 50 g de amigdalină sintetică pot provoca moartea.

„După numeroase cercetări, s-a ajuns la concluzia că prezența amigdalieni în alimentație calmează durerile reumatice și reduce temporar hipertensiunea. Omul de știință american dr. Dean Burk de la National Cancer Institute din Washington era de părere că amigdaliana are efecte antitumorale. Considerăm, totuși, necesară o precizare: până în prezent nu există un medicament specific, sigur, pentru tratamentul cancerului.

Preventiv, doza zilnică de 250-500 mg de amigdalină se poate asigura din 6-8 sâmburi de migdale sau caise. Migdalele se recomandă și în ulcerul gastric şi în gastrite hiperacide. Au acțiune antiseptică asupra aparatului digestiv, fiind indicate în colitele de fermentație. Sunt, de asemenea, ușor laxative și protejează aparatul urinar. Pentru tratarea ulcerului recomand 10 sâmburi zdrobiți, de două ori pe zi”, afirma dr. farmacist Ovidiu Bojor.

RECOMANDARE
"Adidas oferă 5000 pantofi și 900 de tricouri gratuit". Cum sunt fraieriți românii în aceste zile, în numele celebrei companii
RECOMANDARE
Vitamina B17, extrasă din sâmburii de caise, un medicament folosit în tratarea anumitor forme de cancer

Sursa: libertateapentrufemei.ro

loading...
Loading...

DE ACTUALITATE

„Adidas oferă 5000 pantofi și 900 de tricouri gratuit”. Cum sunt fraieriți românii în aceste zile, în numele celebrei companii

Published

on

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenţionează asupra unei noi campanii false care se propagă pe Internet şi are în prim plan o ofertă generoasă făcută de un important producător de încălțăminte sportivă. 

În mesaj se arată că Adidas ar oferi 5000 de pantofi (atenţie, nu 5.000 de perechi de pantofi, ci 5.000 de pantofi), pur şi simplu pentru că îşi „sărbătorește aniversarea a 93 de ani”. Cei care dau click sunt direcţionaţi către o pagina pe care trebuie să răspundă la trei întrebări, total agramate, dovadă clară pentru cei care nu sunt chiar 100% naivi, că e ceva în neregulă:

1/3:Ați cumpărat vreodată la un magazin adidas?

2/3: Preferi Adidas pentru că? ŞI, ca variante de răspuns: a)aspectul său; b)Este confort; c)Preț;

3/3: Care dintre produsele Adidas vă interesează? Variante de răspuns: a)adidași; b) Sîmbrăcăminte de port; C) Nu știu.

Ulterior, eşti anunțat că ai câștigat o pereche de „adidaşi” Adidas şi eşti rugat să dai share unei pagini. Deci o înșelătorie clasică, aşa cum a apare de nenumărate ori pe Facebook. Iar oameni creduli sunt destui…

RECOMANDARE
Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Daca ati primit si dvs. un astfel de mesaj in aceste zile mai ales prin intermediul aplicației WhatsAPP, răspundeți-le celor care v-au trimis mesajul, cu acest articol. Astfel veți contribui la stoparea acestei înșelătorii.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***