Amy Winehouse este al 42-lea membru al Clubului artiştilor morţi la 27 de ani - Infoalert.ro
Connect with us

Diverse

Amy Winehouse este al 42-lea membru al Clubului artiştilor morţi la 27 de ani

Published

on

RECOMANDARE
Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

O dispariţie prematură atrage adesea atenţia opinie publice, cu atât mai mult cu cât cel dispărut a zăbovit în această lume doar 27 de ani.

Durerea, tristeţea, frica sunt doar câteva din sentimentele pe care fiecare dintre noi le încearcă în momentul în care află de dispariţia unei persoane iubite sau poate doar a unui tânăr care a plecat prea devreme dintre noi.
Însă ce se întâmplă atunci când vârsta de 27 de ani devine element comun fatidic pentru 35 de muzicieni sau cântâreţi? Speculaţiile nu întârzie să apără, fie că e vorba de blestem, numerologie sau o viaţă intensă, nevoia de explicaţii pentru un astfel de fenomen devine acută.
Moartea cântăreţei Amy Winehouse a zdruncinat lumea showbizului internaţional şi totodată a readus în discuţie “blestemul” ce a atins figuri legendare ale muzicii internaţionale care au murit la aceeaşi vârstă, de 27 de ani. Personaje marcante precum Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison şi Kurt Cobain, au fost incluse în celebrul “Forever 27 Club” sau “Club 27″. O carte publicată independent şi distribuită de editura americană Random House, intitulată “The 27s:The Greatest Myth of Rock &Roll” detaliază acest fenomen, care a marcat aproximativ 34 de muzicieni.

“The 27s:The Greatest Myth of Rock &Roll” prezintă istoria rock &roll-ului văzută prin viaţa şi moştenirile lăsate de 34 de muzicieni care au murit la vârsta de 27 de ani.

Cartea este structurată în două părţi ce ilustrează istoria muzicii dar şi un jurnal vizual şi prezintă vieţile lui Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, dar şi altor 26 de muzicieni.

Într-un interviu acordat publicaţiei Seven Days în aprilie 2009, Eric Segalstad, autorul cărţii, aduce o serie de explicaţii fenomenului morţii artiştilor rock la 27 de ani, încercând să înlăture pespectiva „blestemului”. Segalstad învocă un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Liverpool, Anglia ce relevă faptul că rockeri mor mai tineri în comparaţie cu restul populaţiei. De asemenea, s-a dovedit că vârsta de 27 de ani era cea mai des întâlnită, mai mult decât 28, 33 au 56 de ani. De ce 27 de ani? Explicaţiile relevante sau nu, pot fi multiple, plecându-se de la ideea vieţii trăite intens, dar şi nesăbuit, până la astrologie sau numerologie. O altă explicaţie face referire la flacăra creativă ce arde în fiecare artist adevărat, flacără ce la unii artişti arde mai intens şi mai rapid, dar care se stinge mai repede. O dată dispărută această putere interioară, creaţia adevărată dispare, iar artiştii se sting.

În închierea interviului, Segalstad aduce în discuţie două artiste ce într-un fel sau altul se încadrează tiparului artiştilor rock ce au de trecut pragul de 27 de ani, Britney Spears, care la momentul interviului avea 27 de ani şi care depăşise criza ce putea avea un deznodământ tragic, dar şi Amy Winehouse, care avea 25 de ani….

Iată lista celor incluşi până în acest moment în Club 27, listă ce înclude şi personalităţilor din cartea “The 27s:The Greatest Myth of Rock &Roll”:Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Alexandre Levy, Louis Chauvin, Nat Jaffe, Jesse Belvin, Rudy Lewis, Malcolm Hale, Dickie Pride, Alexandra, Alan Wilson, Arlester Dyke Christian, Linda Jones, Leslie Harvey, Ron „ Pigpen” McKernan, Roger Lee Durham, Wallace Yohn, Dave Alexander, Pete Ham, Gary Thain, Cecilia, Helmut Kollen, Chris Bell, Jacob Miller, D. Boon, AlexanderBashlacev, Jean-Michel Basquait, Pete de Freitas, Mia Zapata, Kristen Pfaff, Richey Edwars, Stretch, Fat Pat, Freaky Tah, Sean Patrick McCabe, Rodrigo Bueno, Maria Serrano Serrano, Jeremy Michael Ward, Bryan Ottoson, Valentin Elizalde, Orish Grinstead, Lily Tembo.

Sursa: historia.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

RECOMANDARE
TOP 12 fenomene INEXPLICABILE surprinse de camerele de luat vederi. Poti sa explici asa ceva? VIDEO

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***