marți, mai 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Uriaşul care a impresionat o lume întreagă în ring

Andre The Giant s-a născut în anul 1946, în comuna Coulommiers, din nordul Franţei. Tatăl său era de origine bulgară, iar mama poloneză.

Articolul Andre The Giant, uriaşul care a impresionat o lume întreagă în ring apare prima dată în DespreLume.ro.

Încă de mic a dat semne că va avea o viaţă neobişnuită, însă pe atunci nu se cunoşteau toate detaliile. Suferea de acromegalie, iar acest lucru avea să-i influenţeze soarta în mod decisiv.

Acromegalia este o boală hormonală rara provocată de hipersecreția hormonului somatotrop. Apare după instalarea pubertatii și este caracterizată prin creșterea exagerată a oaselor feței. Se remarcă totodată îngroșarea buzelor şi a limbii, precum şi dezvoltarea exagerată a organelor interne (inimă, ficat, rinichi).

La vârsta de 12 ani, Andre Rene Roussimoff, pe numele său real, avea deja o înălţime de 1,90 metri şi o greutate de 110 kilograme. Avea o mică tumoră care punea presiune pe glanda pituitară.

Nu putea fi dus la școală cu autobuzul din cauză că nu avea loc, fiind transportat în fiecare zi de către un prieten de-ai tatălui său.

Andre a fost un elev bunişor, dar nu strălucit, abandonând școala în clasa a opta. Dincolo de problemele generate de dimensiunile sale neobişnuite, considera că un agricultor nu are nevoie de studiile liceale, iar el intenţiona să devină un om al muncii câmpului.[sursa]

andre the giant

Andre The Giant, cel mai bine plătit luptător de wrestling din lume

La vârsta de 18 ani, Andre Rene Roussimoff s-a mutat la Paris, înţelegând că nici ferma nu era locul potrivit pentru el. Acolo a început să se antreneze pentru cariera de luptător de wrestling, care avea să-i aducă faima la nivel mondial.

După ce şi-a făcut un nume în circuitul european de wrestling, Andre s-a mutat la Montreal, în Canada. Acolo l-a cunoscut pe Vincent McMahon Sr., cel care a fondat WWF (World Wrestling Federation, care în prezent se numeşte World Wrestling Entertainment).

McMahon i-a sugerat lui Roussimoff numele de scenă „Andre The Giant”, iar cu acest nume a cucerit fanii wrestlingului din toată lumea.

În anul 1973, pe Madison Square Garden din New York, Andre The Giant şi-a făcut debutul în lumea wrestlingului din SUA, învingându-l pe favoritul gazdelor, Buddy Wolfe.

A urmat un lung şir de victorii pentru Andre, care umplea arenele la fiecare apariţie. Uriaşul a luptat cu wrestleri celebri, precum Hulk Hogan, Randy Savage, sau Jake „Şarpele” Roberts.

Andre a intrat chiar şi în Cartea Recordurilor, însă nu din motivul pe care îl bănuim cu toţii. Avea o înălţime de 2,24 metri şi o greutate de 236 de kilograme. Cu toate acestea, nu a fost cel mai înalt wrestler din istorie.

Foarte interesant și..  Uimitorul gigant al omenirii: Povestea celui mai înalt om de pe Terra (video)

Recordul l-a atins în ceea ce priveşte salarizarea. În anul 1974, Andre era plătit cu 400.000 de dolari pe an. Asta înseamnă circa 2 milioane de dolari anual, dacă este să actualizăm această sumă cu rata inflaţiei.

Totodată, uriaşul avea nevoie de haine, mobilă şi alte necesităţi, toate făcute la comandă şi care, evident, nu erau deloc ieftine.

De asemenea, Andre este primul luptător care a intrat în WWE Hall of Fame.

Era un mare consumator de alcool

Având în vedere dimensiunile lui, este lesne de înţeles că uriaşul Andre avea nevoie de mâncare peste nevoile unui om obişnuit.

De asemenea, Andre The Giant a fost numit şi „Cel mai mare beţiv din lume”, din cauza apetitului său extrem de ridicat pentru băuturi alcoolice. Se spune că uriaşul a consumat şi peste 100 de beri într-o singură seară.

Acromegalia şi gigantismul puteau fi tratate prin îndepărtarea chirurgicală a tumorii. Cu toate acestea, în acele vremuri, rata de succes pentru o astfel de operaţie era destul de scăzută. Din acest motiv, uriaşul a ales să nu rişte şi să se bucure de plăcerile vieţii.

„Pasiunea” sa pentru alcool avea şi alte părţi negative, în afară de cele pe care le cunoaştem deja. Andre a acceptat să fie opearat la nivelul coloanei, pentru a reduce presiunea asupra organismului. În timpul operaţiei la care a fost supus Andre, medicii nu ştiau ce cantitate de anestezic să-i administreze. Dincolo de dimensiunea lui, doctorii trebuiau să ia în seamă şi toleranţa sa ridicată la alcool pentru stabilirea medicaţiei.

Operaţia a fost un succes. A contribuit la creşterea calităţii vieţii uriaşului, care şi-a bucurat fanii în continuare.

Cu toate acestea, inima lui Andre The Giant, care a tras din greu de-a lungul vieţii uriaşului, a cedat. În data de 27 ianuarie 1993, pe când încă nu împlinise 47 de ani, Andre Rene Roussimoff a murit.

Vizionaţi în materialul video de mai jos câteva secvenţe cu Andre The Giant

Articole asemănătoare