Epidemiile de ciuma si lepra au contribuit activ la decimarea populației in Evul Mediu. Tratamentele medicale erau un un amestec intre misticism, spiritualitate si rețete antice. De cele mai multe ori, bolile erau puse pe seama destinului sau a voinței lui Dumnezeu. Unii recurgeau la medicina folclorica, ce cuprindea folosirea ierburilor in combinaie cu diferite ritualuri si incantatii. Tonicele pe baza de plante erau des utilizate, iar una dintre retetele de atunci circula si astazi.
Ce făceau oamenii in atunci pentru a se menține sănătoși si pentru a se apară împotriva bolilor incurabile si epidemiilor vremii?
Ei bine isi preparau acest tonic foarte puternic, o băutură purificatoare, un antibiotic natural care distruge bacteriile Gram-pozitive si Gram-negative din organism.
Este o băutură antivirala puternica, antifungica, antibacteriana si antiparazitara. Întărește sistemul imunitar, purifica sângele si îmbunătățește fluxul de sânge in glandele limfatice din tot corpul.
Secretul poțiunii care te punea pe picioare consta in combinația potrivita de ingrediente de înalta calitate, naturale si proaspete.
Turmericul: una dintre cele mai bune mirodenii. Acest condiment portocaliu miracol ajuta la:
- curatarea organismului
- reducerea inflamatiilor
- uciderea bacteriilor si ciupercilor
- protejarea impotriva cancerului
- mentinerea sanatatii inimii
- mentinerea sănătății creierului
- depresie
Ghimbirul este cel mai bun prieten al turmericului cu proprietati benefice similare. El este:
- anti-inflamator
- antifungic
- antibacterian
- bun in reducerea durerii din muschi
- bun in ameliorarea ametelii
- excelent in îmbunătățirea sănătății inimii
- excelent in reducerea nivelului de zahar din sange
- un bun ameliorator al digestiei
Usturoiul este un antibiotic puternic, care conține bacterii vii. Acest aliment utilizat pe scara larga este:
- antibiotic
- excelent in vindecarea ciupercilor
- un instrument puternic impotriva multor boli
- excelent in imbunatatirea sanatatii inimii
- un factor de reglare a tensiunii arteriale
- plin cu antioxidanti care imbunatatesc sanatatea oaselor.
Ceapa este foarte asemănătoare cu usturoiul si împreuna sunt perechea perfecta pentru a proteja corpul. Ce face ceapa?
- reglează nivelul de zahar din sânge
- ameliorează inflamația in organism
- ajuta la producerea de colesterol bun
- este un puternic antibiotic
- protejeaza impotriva radicalilor liberi
Hreanul este un medicament puternic, mai ales pentru sinusuri si plămâni. Acest aliment: deschide canalele sinusurilor, ajuta cu răceala si gripa, este un excelent antibiotic, ajuta la purificarea urinei și protejează împotriva cancerului.
Ardeii iuti au proprietăți anti-inflamatorii, sunt buni pentru sănătatea cardiovasculara, calmeaza durerile, ajuta sistemul imunitar, ajuta in cazurile de constipatie, reduc riscul de diabet zaharat de tip 2 și ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase.
Si in cele din urma, ingredientul principal este – otetul de mere care reduce colesterolul, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, ajuta la dezinflamare in cazul congestiei nazale si a gatului, imbunatateste digestia, ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase, ridica nivelul de energie, mentine prospetimea respiratiei dumnavoastra si face ca zambetul sa va fie mai luminos.
Reteta acestui puternic tonic:
Ingrediente necesare:
- 2 lingurite de pudra de turmeric sau doua radacini
- 700 ml otet de cidru de mere
- 1/4 ceasca usturoi tocat marunt
- 1/4 ceasca ceapa tocata marunt
- 2 ardei iuti proaspeti
- 1/4 ceasca ghimbir ras
- 2 linguri de hrean ras
Indicatii de utilizare:
1. Adăugați toate ingredientele intr-un bol, cu excepția oțetului si amestecați.
2. Se transfera amestecul intr-un borcan.
3. Turnati otetul peste amestec. Cel mai bun raport este: 2/3 ingrediente uscate si 1/3 otet.
4. Se închide borcanul si se agita bine.
5. Pastrati amestecul intr-un loc uscat si răcoros aproximativ 2 săptămâni. Se agita timp de cateva ori pe zi.
6. Dupa doua săptămâni stoarceți amestecul.
7. Ce rămâne după stors, puteți folosi la gătit ca un condiment.
Mod de administrare
Nu se ia pe stomac gol. Începeți cu o lingurița, in primele zile, nediluata. Atenție! Are un gust foarte puternic. Este eficient in: răceala, gripa, intarirea imunitatii: se ia cate o lingura pe zi si se creste treptat doza pana ajungeti la 30 ml.- infectii si boli grave: cate o lingura, de 5-6 ori/zi.- preventiv: il puteti folosi la salate, cate o lingurita in ameste cu ulei de masline. Imediat dupa ce ati inghitit doza recomandata luati putina miere. Gravidele si bolnavii aflati sub tratament trebuie sa se consulte cu medicul.
Avertizare:
Acest amestec este foarte puternic, astfel incat trebuie acordata atentie la cat de mult beti. Dupa ce beti acest amestec, cel mai bine este sa mancati o felie de lămâie sau de portocala. Cel mai bine este sa consumați din acest amestec o lingurița pe zi.
Sursa: www.kilocalorii.ro, lataifas.ro