Acasă Descoperiri Anunţ oficial de la CERN: a fost găsită „Particula lui Dumnezeu”

Anunţ oficial de la CERN: a fost găsită „Particula lui Dumnezeu”

4

În cadrul unei conferinţe de presă, cercetători de la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară) au anunţat că a fost descoperit bosonul Higgs, supranumit „Particula lui Dumnezeu”.

Savanţii de la Geneva au anunţat că sunt aproape siguri că au descoperit bosonul Higgs. Aceştia au precizat totuşi că trebuie să mai facă teste pentru a fi 100% siguri că au găsit ceea ce căutau.

Anunţul a fost primit cu aplauze furtunoase.

Profesorul Peter Higgs, cel care a prezis existenţa acestui particul, a precizat că nu se aştepta ca această descoperire să aibă loc în timpul vieţii sale.

Prima oară când fizicienii au afirmat că bosonul Higgs există a fost în 1964. Peter Higgs, profesor la Universitatea Edinburgh şi cel după care a fost numită particula, participa şi el la conferinţa de miercuri. Un VIDEO in care e explicat bosonul Higgs pe intelesul tuturor, aici.

Conducerea de la CERN le-a cerut savanţilor să atingă „nivelul cinci sigma” ceea ce înseamnă să fie siguri în proporţie de 99.99995% că bosonul Higgs a fost descoperit.

Aflarea „particulei lui Dumnezeu” este considerată esenţială în descifrarea Universului.

Fizicienii susţin că rolul ei este de a da masă particulelor care alcătuiesc atomii. Fără această masă, particulele ar călători prin cosmos cu viteza luminii, fără a fi capabile de a se uni pentru a forma atomi, care alcătuiesc tot ceea ce cunoaştem din Univers, de la oameni la planete.

Rolul acceleratorului de particule de la Geneva este de a ciocni fascicule de protoni la viteza luminii, pentru a recrea condiţiile care au existat cu o fracţiune de secundă dupa Big Bang.

Dacă teoriile fizicienilor sunt corecte, câţiva bosoni Higgs ar trebui să fie creaţi în fiecare trilion de ciocniri, înainte de a se descompune rapid.

Foarte interesant și..  Ce se spune despre oamenii care au al doilea deget de la picior mai lung decât primul?

Această descompunere ar urma să lase în urmă o „amprentă” care să fie observată pe graficele cercetătorilor.

Sursa: Stirile Pro TV


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentIți taie răsuflarea. Senzații tari din cel mai înalt lift construit vreodată pe Pământ – liftul Bailong
Articolul următorDoi escroci au fost păcaliți la telefon de femeia de 80 de ani pe care voiau să o înșele prin metoda “accidentul”