luni, decembrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Apără Institutul Cantacuzino! SPUNE NU DESFIINȚĂRII! „Se dorește ca ROMÂNIA să nu mai aibă producător național de vaccinuri”. Dacă îți pasă, fă cunoscut asta

Studenții de la Facultatea de Medicină, prin acțiunea lor de protest, apără ce a mai rămas din Institutul Cantacuzino. Au o pagină pe Facebook, intitulată NU desființării Institutului Cantacuzino. Nu vor să devină medici pentru a pleca din țară, relatează activenews.ro. Vor să rămână români și să ajute România.

 Noi suntem studenți. Atunci când am înființat această pagină am făcut-o tocmai pentru că ne-a durut, apoi ne-a iritat, apoi ne-a supărat de-a binelea să vedem că angajații Institutului protestează în frig, în ploaie pentru că nu primesc salarii.

Noi am învățat la microbiologie despre importanța Institutului și, dacă ar fi după noi, salariile ar crește așa cum credem că ar fi normal să crească.

Dacă în februarie 2015 nu știam prea multe, acum știm destule. Știm și despre atacurile împotriva institutului din afara acestuia. Știm și despre atacurile împotriva institutului din interiorul acestuia.

Știm și că se dorește ca România să nu mai aibă producător național de vaccinuri. Știm și că se dorește să se fure terenurile institutului, pentru a se construi cine știe ce pe ele. Știm mult mai mult decât știam când eram în anul doi.

Știm și că numărul de angajați din septembrie 2016 este semnificativ mai mic decât numărul de angajați din septembrie 2014. Știm și că se dorea/dorește distrugerea Institutului prin alungarea angajaților acestuia.”

Share mai departe pentru ca protestul tinerilor să fie luat în seamă și Institutul să fie salvat.

UPDATE: 25 august 2017: Institutul Naţional de Cercetare „Cantacuzino” avea mai multe filiale. Nu doar centrul a avut de suferit. Am înțeles că unele filiale au fost distruse 100%. Iar de la Iaşi, acolo unde se producea POLIDIN, ce să mai vorbim. Punem link către o postare relevantă pe care am găsit-o ieri. Este incredibil. Noi, niște tineri, nu ne putem imagina cum a existat atât de multă răutate și prostie.

Foarte interesant și..  O menajeră de lux se destăinuie: „Conduc o mașină pe care nu și-o permit 95% dintre cei după care curăț eu. La mine acasă nu fac curat, am angajat o femeie”

Institutul trebuie privit ca un întreg şi trebuie susţinut de noi toţi. Doar împreună putem reuşi. Spuneţi în continuare nu doar NU desfiinţării Institutului Cantacuzino, ci şi întăririi acestuia pentru sănătatea românilor și a României!
https://www.facebook.com/carausu.dumitru/posts/1637279326317544

Sursa: romaniainformata.ro

Articole asemănătoare

58 COMENTARII

 1. Să avem poziţie civică este foarte bine. Deoarece este imperios necesar să ne opunem cât putem mai mult la tentativa de distrugere a ţării, MĂ OPUN DESFIINŢĂRII INSTITUTULUI CANTACUZINO. Mă opun încercării susţinute de desfiinţare a tot ceea ce are bun această ţară. Mă opun vehement la tentativa de a ne transforma în slugile străinilor în propria noastră ţară.

 2. MA OPUN VEHEMENT,INSTITUTUL CANTACUZINO ESTE DE O MARE IMPORTANTA PENTRU ROMANIA SI DESFIINTAREA LUI,INSEAMNA TRADAREA TARI,IAR CEI CE VOR DESFIINTAREA LUI TREBUIESC CERCETATI PENAL,SUNT HOTII SI TRADATORII ROMANIEI !

 3. prea putin interes din partea autoritatilor….sunt niste marionete ale strainilor.daca ar confisca banii furati de marii tunari am avea din ce pune pe picioare institutul,…..dar cu cine?alde Iohanis?…..Ciolos,se ….a pe ei cand e vorba sa ieie atitudine la consiliul europei,nimic nu negociaza pentru poporul roman,spentru interesele lor jalnice de a ramane la putere(oare pentru ce?….mai bine i-am da banutiii care cred ca le strang intr-un mandat,si valea…)se milogesc cu capul plecat in fata lui Merkel,nimica verticalitate….pur si simplu e scarbos ce se intampla la noi

 4. NU TREBUIE SA AJUNGEM SA DESFINTAM UN INSTITUT CA ACESTA.
  PROBLEMA ESTE CA SI DIN INTERIOR SUNT UNII CARE AR VREA SA DISPARA, EI URMAND SA INCASEZE CEVA. DACA AR FI UNITI CRED CA NU O SA FIE DESFIINTAT.
  EU PERSONAL DORESC CA AUTORITATILE SA SE IMPLICE PENTRU SALVAREA ACESTUI INSTITUT CHIAR CU AJUTOR DE LA STAT. TREBUIE GASITA O CALE DE SALVARE A ACESTUI INSTITUT.

 5. Atitudine ! Din pacate Institutul trebuie sa ajunga la stagiu de autofinantare, implicit sa fie competitiv pe o piata internationala. Pentru a se realiza acest lucru sunt necesare investitii …. asa ca… poate se aloca bani de la buget….sau poate suma stransa de cetateni pentru Cumintenia pamantului, suma care nu s a mai folosit… o redirectionam aici. Insa NU in SALARII…ci in modernizarea facilitatilor de productie a Institutului…care apoi va aduce venituri, salarii etc. Sper sa nu dispara acest Institut doar pentru ca romanul prefera medicamentele/vaccinurile produse/importate din alte state. Aici gresesc si farmacistii care promoveaza medicamente de import, fiind …motivati … in acest sens de respectivii producatori.

 6. Institutul trebuie privit ca fiind de importanta strategica. La fel trebuia privit Petrom-ul vanduta de Nastase, flota vanduta de Basescu, pamantul tari scos la taraba, izvore concesionate si cat de lunga este lista. Ce neam putem fi? Ce ieftin ne-au vandut!!!
  Trebuie facut front comun, nu poate fi vandut, trebuie sa ramana al nostru.

 7. De ce dam vina pe alții ?
  Ceilalti vor sa desființeze … Care ceilalți ?
  Am văzut numai incompetenta si reavoință autohtona!!!
  In primul rând ai noștri vor sa desființeze 🙁
  Ai noștri sunt prostii, incapabilii, corupți , cozi de topor 🙁
  De ce nu dam vina pe ai noștri ?

 8. Pai la asta ma gandeam si eu, sa fie facuta o petitie si trimisa apoi pe facebook si unde se mai poate. Cine este in masura sa aceasta petitie, sa inceapa. caci timpul trece…Se vorbeste de mult timp despre asta, da nu am vazut vreo petitie adresata marelui public, pana acum…

  • Pai la asta ma gandeam si eu, sa fie facuta o petitie si trimisa apoi pe facebook si unde se mai poate. Cine este in masura sa pregateasca aceasta petitie, sa inceapa. caci timpul trece…Se vorbeste de mult timp despre asta, da nu am vazut vreo petitie adresata marelui public, pana acum…

 9. Ma opun desfiintarii institutului si a ce a mai ramas din Romania . Spun asta cu toata scarba pe care o am fata de politicienii corupti din toate timpurile , care au scos tara la mezat.
  Cat mai aveti de gand sa ne vindeti mama, SCARBELOR ?
  Impuscati la zid meritati, CRIMINALILOR !
  Voi ati subminat economia nationala , nu Ceausescu ce a fost un adevarat patriot .

 10. LASATI MACAR ACEST INSTITUT SA FUNCTIONEZE SI CEL MAI BINE SA-L SUSTINETI, SA-I ACORDATI FONDURI PENTRU A FUNCTIONA LA INTREAGA CAPACITATE SI PENTRU MODERNIZAREA ACESTUIA.
  UN HOTARAT IMPOTRIVA DESFIINTARI ACESTUI INSTITUT RENUMIT.
  CE FAC PSD-ISTI ?
  DORM? BINENTELES S-AU VAZUT CU CAII LA CARUTA SI S-AU CULCAT PE LAURII VICTORIEI.
  PACAT, AM AVUT MARI SPERANTE CA TOTUL SE VA SCHIMBA IN BINE.

 11. Sustin INSTITUL CANTACUZINO.NU desfiintarii,inca un gest de distrugere a Romaniei de fortele din interior si din exterior! E destul cu distrugerile.

 12. Este o crima impotriva poporului roman sa-i distrugi instrumentele de aparare a sanatatii cetatenilor sai. Trebuie sa fi mutant, robot sau cu creierul spalat, sa fi de acord, sa aprobi sau sa decizi desfintarea Institutului Cantacuzino si nu doar a lui ci si a Companiei Antibiotice Iasi (fondata in 1955), a Societatii Terapia Cluj (infintata in 1921), a Societatii Biofarm(infintata in 1921), a Societatii Zentiva (infintata in 1962), a Intreprinderii Sintofarm (infintata in 1973) si a altor foarte multe centre nationale, privatizate pe 2 bani sau desfintate pur si simplu. Ce creier nebun sa ai sa faci asa? Ce klingorieni conduc tara asta? Oare numai debili mintali au ajuns sa ne conduca?…. inseamna ca nici noi ceilalti nu suntem cu nimic mai bun, daca am acceptat sau acceptam asta. Inseamna ca nu ne iubim copii, parintii, bunicii si nu ne iubim nici pe noi, daca nu suntem constienti ca la un anumit moment al vietii, avem si noi nevoie de ingrijire medicala si tratament.

 13. Institutul Cantacuzino este o sursa de venituri proprii pentru Produsul Intern Brut , asa cum au fost si toate intreprinderile industriale , agricole si de prestari servicii , pe care globalistii ppe-isti le-au distrus sub fmi+bmi !
  De ce ? Ca Neamul Romanesc , sigura Natiune care si-a platit integral datoria imprumutului nefolosit de la fmi , dar s-a si dezvoltat si a vrut sa deschida un concurent al fmi , sa nu porneasca iarasi pe Calea Independentei si Suveranitatii Unite si Unitare impotriva globalistilor !
  Deci sa nu mai avem surse proprii din activitati ale Natiunii Romanesti , ci doar din tva si diverse impozite si taxe pe proprietati , dar nu venituri de la productii proprii industriale , agricole si de prestari servicii !
  Haideti sa pastramd Institutul Cantacuzino si sa il promovam ca model de Creatie Pozitiva a Neamului Crestin-Ortodox Romanesc ! Este un mic procent de model de urmat in redobandirea Independentei si Suveranitatii , dar care , gandesc , spun si smt , este Util ! Este purtatorul un nume al unui Stramos al Neamului Crestin-Ortodox Romanesc ! Si acesta este un motiv pentru care se vrea desfiintarea acestui institut !

 14. Normal ca UE vrea desființarea acestui institut ptr ca este cel mai bun institut din românia.
  Din 2000 au încercat si se încearcă desființarea acestui institut .
  Ce făcea polidin ptr gripă si alte virusuri.
  Acum vor sa desființeze…de ce? ptr a face vaccinarea cu mercur in corpul uman care ucide multă lume ptr scăderea populației de pe întreg globul .
  Vor sa vaccineze ei prin mercur si cipuri ca la animale .
  Deja avem cipuri in buletine in tot ceea ce cumpărăm.
  Sau se vor face pașapoarte electronice .
  Nu desființarea institutului.
  Este nevoie ptr salvarea a vieți omenești.

 15. Ne-au adus la stadiu de bestii si acum fac ce vor cu noi.Nu mai avem respect .Suntem numai venin .Va rog macar in ultima clipa sa intelegem ca fara respect si solidaritate nu reusim decat sa fim carne de tun!

 16. Trebuie și este absolut important ca acest institut să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții. Medicii specialiști să-și apere drepturile de cercetare și de împlinire a menirii pentru care au fost chemați în apărarea vieții.

 17. DE ACORD ÎNTU TOTUL CU MENȚINEREA INSTITUTULUI CANTACUZINO. ACESTA TREBUIE DECLARAT PATRIMONIU NAȚIONAL. AȘA ȘI ESTE, ADUCE VENITURI SUBSTANȚIALE ROMÂNIEI.
  SUSȚIN MODERNIZAREA ACESTUIA PENTRU A DEVENII CEL MAI FAIMOS INSTITUT MEDICAL.
  AVEM MEDICI EMINENȚI AVEM VOINȚĂ ȘI INTELIGENȚĂ – FRAȚI ROMÂNI E MOMENTUL ACȚIUNII.
  SĂ GONIM ȘACALII ȘI LICHELELE DIN CONDUCEREA ROMÂNIEI ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA.
  ÎNȚELEPȚII SĂ CONDUCĂ ROMÂNIA. DOAMNE AJUTĂ.

 18. Nu doresc sa se desființeze
  MA OPUN VEHEMENT,INSTITUTUL CANTACUZINO ESTE DE O MARE IMPORTANTA PENTRU ROMANIA SI DESFIINTAREA LUI,INSEAMNA TRADAREA TARI,IAR CEI CE VOR DESFIINTAREA LUI TREBUIESC CERCETATI PENAL,SUNT HOTII SI TRADATORII ROMANIEI

 19. Mama mea a avut cancer neoperabil la san. A trait 10 ani cu Cantastim, facut la Institutul Cantacuzino si regim alimentar, mai putine proteine animale.
  CANTASTIMUL o revigora vizibil.
  Cum se poate sa se aprobe inchiderea acestui institut?
  Se mizeaza pe cele din afara, foarte scumpe si nu la fel de bune, de multe ori, prin ceea ce contin ?
  Inchiderea acestui institut inseamna tot inlaturarea concurentei?

 20. Nu desființări Institutului Cantacuzino .
  Jos mîinile de pe el ,atît mai avem pentru sănătatea românilor fiindcă străini ne vîră vaccinuri și suntem testați că niște cobai.

 21. Categoric NU. Americanii si canadienii au mutat multe fabrici de medicamente in China iar acum in criza sintem disperati. Circa 90% din antibioticele consumate in SUA sint made in China si probabil la fel si in Canada.

 22. De ce nu faceti o petitie pentru ca toti sa o semnam.Eu cred ca s-ar strange suficiente semnaturi ca sa nu se desfiinteze Institutul Cantacuzino ?

 23. TREBUIE SA AVEM, srategic, posibilitatea, sa producem in tara, vaccinuri si medicamente. Deci sustin repunerea in functiune a INST. CANTACUZINO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.