Connect with us

Diverse

Apără Institutul Cantacuzino! SPUNE NU DESFIINȚĂRII! „Se dorește ca ROMÂNIA să nu mai aibă producător național de vaccinuri”. Dacă îți pasă, fă cunoscut asta

Published

on

Studenții de la Facultatea de Medicină, prin acțiunea lor de protest, apără ce a mai rămas din Institutul Cantacuzino. Au o pagină pe Facebook, intitulată NU desființării Institutului Cantacuzino. Nu vor să devină medici pentru a pleca din țară, relatează activenews.ro. Vor să rămână români și să ajute România.

 Noi suntem studenți. Atunci când am înființat această pagină am făcut-o tocmai pentru că ne-a durut, apoi ne-a iritat, apoi ne-a supărat de-a binelea să vedem că angajații Institutului protestează în frig, în ploaie pentru că nu primesc salarii.

Noi am învățat la microbiologie despre importanța Institutului și, dacă ar fi după noi, salariile ar crește așa cum credem că ar fi normal să crească.

Dacă în februarie 2015 nu știam prea multe, acum știm destule. Știm și despre atacurile împotriva institutului din afara acestuia. Știm și despre atacurile împotriva institutului din interiorul acestuia.

Știm și că se dorește ca România să nu mai aibă producător național de vaccinuri. Știm și că se dorește să se fure terenurile institutului, pentru a se construi cine știe ce pe ele. Știm mult mai mult decât știam când eram în anul doi.

Știm și că numărul de angajați din septembrie 2016 este semnificativ mai mic decât numărul de angajați din septembrie 2014. Știm și că se dorea/dorește distrugerea Institutului prin alungarea angajaților acestuia.”

Share mai departe pentru ca protestul tinerilor să fie luat în seamă și Institutul să fie salvat.

UPDATE: 25 august 2017: Institutul Naţional de Cercetare „Cantacuzino” avea mai multe filiale. Nu doar centrul a avut de suferit. Am înțeles că unele filiale au fost distruse 100%. Iar de la Iaşi, acolo unde se producea POLIDIN, ce să mai vorbim. Punem link către o postare relevantă pe care am găsit-o ieri. Este incredibil. Noi, niște tineri, nu ne putem imagina cum a existat atât de multă răutate și prostie.

Institutul trebuie privit ca un întreg şi trebuie susţinut de noi toţi. Doar împreună putem reuşi. Spuneţi în continuare nu doar NU desfiinţării Institutului Cantacuzino, ci şi întăririi acestuia pentru sănătatea românilor și a României!
https://www.facebook.com/carausu.dumitru/posts/1637279326317544

RECOMANDARE
Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Sursa: romaniainformata.ro

loading...
Loading...
19 Commentarii

19 Comments

 1. MARGARETA W

  iun. 9, 2017 at 12:12 pm

  LASATI MACAR ACEST INSTITUT SA FUNCTIONEZE SI CEL MAI BINE SA-L SUSTINETI, SA-I ACORDATI FONDURI PENTRU A FUNCTIONA LA INTREAGA CAPACITATE SI PENTRU MODERNIZAREA ACESTUIA.
  UN HOTARAT IMPOTRIVA DESFIINTARI ACESTUI INSTITUT RENUMIT.
  CE FAC PSD-ISTI ?
  DORM? BINENTELES S-AU VAZUT CU CAII LA CARUTA SI S-AU CULCAT PE LAURII VICTORIEI.
  PACAT, AM AVUT MARI SPERANTE CA TOTUL SE VA SCHIMBA IN BINE.

 2. carmen daniela

  iun. 8, 2017 at 10:12 pm

  Un nu hotarat desfiintarii Institutului Cantacuzino!

 3. Maria

  feb. 21, 2017 at 5:11 am

  Ma opun desfiintarii institutului si a ce a mai ramas din Romania . Spun asta cu toata scarba pe care o am fata de politicienii corupti din toate timpurile , care au scos tara la mezat.
  Cat mai aveti de gand sa ne vindeti mama, SCARBELOR ?
  Impuscati la zid meritati, CRIMINALILOR !
  Voi ati subminat economia nationala , nu Ceausescu ce a fost un adevarat patriot .

 4. vasile

  feb. 16, 2017 at 1:35 pm

  sa intre in functiune si sa produca din nou cantastim

 5. Ligia Mihaela

  feb. 16, 2017 at 1:49 am

  Pai la asta ma gandeam si eu, sa fie facuta o petitie si trimisa apoi pe facebook si unde se mai poate. Cine este in masura sa aceasta petitie, sa inceapa. caci timpul trece…Se vorbeste de mult timp despre asta, da nu am vazut vreo petitie adresata marelui public, pana acum…

  • Ligia Mihaela

   feb. 16, 2017 at 1:56 am

   Pai la asta ma gandeam si eu, sa fie facuta o petitie si trimisa apoi pe facebook si unde se mai poate. Cine este in masura sa pregateasca aceasta petitie, sa inceapa. caci timpul trece…Se vorbeste de mult timp despre asta, da nu am vazut vreo petitie adresata marelui public, pana acum…

 6. Dumitru M

  feb. 14, 2017 at 9:23 pm

  De ce dam vina pe alții ?
  Ceilalti vor sa desființeze … Care ceilalți ?
  Am văzut numai incompetenta si reavoință autohtona!!!
  In primul rând ai noștri vor sa desființeze 🙁
  Ai noștri sunt prostii, incapabilii, corupți , cozi de topor 🙁
  De ce nu dam vina pe ai noștri ?

 7. Dan

  feb. 14, 2017 at 7:42 pm

  Institutul trebuie privit ca fiind de importanta strategica. La fel trebuia privit Petrom-ul vanduta de Nastase, flota vanduta de Basescu, pamantul tari scos la taraba, izvore concesionate si cat de lunga este lista. Ce neam putem fi? Ce ieftin ne-au vandut!!!
  Trebuie facut front comun, nu poate fi vandut, trebuie sa ramana al nostru.

 8. Faca Iulian

  feb. 14, 2017 at 6:15 pm

  NU doresc sa fie desfinta institutul. Ar trebui facuta o petitie….

 9. Ana

  feb. 13, 2017 at 7:09 am

  NUUU doresc desfintarea Institutului Cantacuzino !!!

 10. Xulescu

  oct. 28, 2016 at 11:21 am

  Atitudine ! Din pacate Institutul trebuie sa ajunga la stagiu de autofinantare, implicit sa fie competitiv pe o piata internationala. Pentru a se realiza acest lucru sunt necesare investitii …. asa ca… poate se aloca bani de la buget….sau poate suma stransa de cetateni pentru Cumintenia pamantului, suma care nu s a mai folosit… o redirectionam aici. Insa NU in SALARII…ci in modernizarea facilitatilor de productie a Institutului…care apoi va aduce venituri, salarii etc. Sper sa nu dispara acest Institut doar pentru ca romanul prefera medicamentele/vaccinurile produse/importate din alte state. Aici gresesc si farmacistii care promoveaza medicamente de import, fiind …motivati … in acest sens de respectivii producatori.

 11. Corb Ioan Cristian

  oct. 25, 2016 at 9:05 am

  Sigur ca ne opunem cu totii. Au mai ramas putine lucruri in tara asta de distrus dupa care chiar totul vom cumpara de la altii!

 12. RADUCANU ION

  oct. 24, 2016 at 3:38 pm

  NU TREBUIE SA AJUNGEM SA DESFINTAM UN INSTITUT CA ACESTA.
  PROBLEMA ESTE CA SI DIN INTERIOR SUNT UNII CARE AR VREA SA DISPARA, EI URMAND SA INCASEZE CEVA. DACA AR FI UNITI CRED CA NU O SA FIE DESFIINTAT.
  EU PERSONAL DORESC CA AUTORITATILE SA SE IMPLICE PENTRU SALVAREA ACESTUI INSTITUT CHIAR CU AJUTOR DE LA STAT. TREBUIE GASITA O CALE DE SALVARE A ACESTUI INSTITUT.

 13. aleandru

  oct. 24, 2016 at 1:40 pm

  NU doresc sa fie desfinta institutul.

 14. Paula Orban

  oct. 23, 2016 at 9:41 pm

  Nu doresc desfiintarea institutului

 15. Ronin

  oct. 23, 2016 at 9:58 am

  prea putin interes din partea autoritatilor….sunt niste marionete ale strainilor.daca ar confisca banii furati de marii tunari am avea din ce pune pe picioare institutul,…..dar cu cine?alde Iohanis?…..Ciolos,se ….a pe ei cand e vorba sa ieie atitudine la consiliul europei,nimic nu negociaza pentru poporul roman,spentru interesele lor jalnice de a ramane la putere(oare pentru ce?….mai bine i-am da banutiii care cred ca le strang intr-un mandat,si valea…)se milogesc cu capul plecat in fata lui Merkel,nimica verticalitate….pur si simplu e scarbos ce se intampla la noi

 16. TANASE CARMEN MARILENA

  oct. 22, 2016 at 4:06 pm

  MA OPUN VEHEMENT,INSTITUTUL CANTACUZINO ESTE DE O MARE IMPORTANTA PENTRU ROMANIA SI DESFIINTAREA LUI,INSEAMNA TRADAREA TARI,IAR CEI CE VOR DESFIINTAREA LUI TREBUIESC CERCETATI PENAL,SUNT HOTII SI TRADATORII ROMANIEI !

 17. elena

  oct. 22, 2016 at 12:04 pm

  Să avem poziţie civică este foarte bine. Deoarece este imperios necesar să ne opunem cât putem mai mult la tentativa de distrugere a ţării, MĂ OPUN DESFIINŢĂRII INSTITUTULUI CANTACUZINO. Mă opun încercării susţinute de desfiinţare a tot ceea ce are bun această ţară. Mă opun vehement la tentativa de a ne transforma în slugile străinilor în propria noastră ţară.

 18. Gabor Andreea

  oct. 20, 2016 at 6:27 pm

  NU doresc sa fie desfinta institutul.

Lasă un răspuns

Diverse

Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Published

on

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, omul de ştiinţă Stephen Hawking a împărtăşit gândurile sale despre moarte.

Credinţa în rai sau în viaţa după moarte este doar o poveste necesară oamenilor care se tem de moarte, afirmă Stephen Hawking. Cel mai cunoscut om de ştiinţă din Marea Britanie a declarat că nu există nimic dincolo de momentul în creierul «pâlpâie» pentru ultima dată.

Hawking a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală la vârsta de 21 de ani, o boală incurabilă. Doctorii nu se aşteptau ca acesta să trăiască mai mult de câţiva ani de la apariţia primelor simptome.

„De 49 de ani trăiesc cu perspectiva unei morţi timpurii, aşa că nu mă tem de moarte. Dar nu mă grăbesc să mor, mai am atâtea de făcut până atunci”, a declarat el.

„Privesc creierul ca pe un computer care va înceta să funcţioneze atunci când componentele sale se vor strica. Nu există rai sau viaţă după moarte pentru computere. Aceasta este doar o poveste pentru oamenii ce se tem de întuneric”, a adăugat Hawking.

Ultimele comentarii făcute de Hawking sunt mai incisive decât afirmaţiile făcute în cartea publicată de el 2010, The Grand Design, în care acesta susţinea că nu este nevoie de un creator pentru a explica existenţa universului. Cartea a provocat o reacţie din partea unor lideri religioşi, printre care şi Marele Rabin, Lord Sacks, care l-a acuzat pe Hawking de „erori elementare de logică”.

Hawking respinge noţiunea de viaţă dincolo de moarte, subliniind necesitatea de a ne îndeplini potenţialul nostru pe Pământ printr-o bună utilizare a vieţii noastre. Întrebat cum ar trebui să trăim, Hawking a răspuns: „Trebuie să căutăm cea mai mare valoare pe care o putem obţine din acţiunile noastre”.

Întrebat dacă existenţa oamenilor se datorează exclusiv norocului, fizicianul a explicat: „Ştiinţa prezice că mai multe tipuri de universuri vor fi create spontan din nimic. Este o chestiune de şansă că ne aflăm în acesta”.

Celebrul fizician britanic s-a stins din viaţă pe 14 martie 2018, la vârsta de 76 de ani, în locuinţa sa din Cambridge. Potrivit familiei, cel care a revoluţionat gândirea ştiinţifică şi filosofică din ultimii 50 de ani, a murit împăcat, în somn. Omul de ştiinţă comparat cu Einstein şi Newton suferea de scleroză amiotrofică laterală, boala care l-a paralizat şi i-a răpit capacitatea de a vorbi. Dar suferinţa nu l-a împiedicat să desfăşoare o activitate ştiinţifică extraordinară

RECOMANDARE
Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Sursa: descopera.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***