Acasă Diverse Apariţia smartphone-urilor prezisă încă din 1926, de savantul Nikola Tesla

Apariţia smartphone-urilor prezisă încă din 1926, de savantul Nikola Tesla

0

Adevărate minuni tehnologice, smartphone-urile fac parte din viaţa noastră, fiind percepute ca ceva obișnuit. Evoluția comunicațiilor wireless a făcut un salt uriaș în ultimii ani, dar faptul că, la sfârșitul secolului al XX-lea, oamenii vor putea comunica unul cu celălalt, la o distanță de mii de kilometri, renumitul om de știință Nikola Tesla, l-a prezis încă din anul 1926.

Iată că profeția lui s-a împlinit. Într-una dintre edițiile săptămânalului american Collier’s, din 1926, a fost găsit un interviu interesant. În acei ani, despre Nikola Tesla s-a scris în aproape toate ziarele. Opiniile sale cu privire la progresul tehnico-științific depășeau timpul său cu mai mult de 100 de ani și păreau a fi fantastice.

Într-o notă, Tesla și-a exprimat opinia cu privire la viitorul comunicațiilor:

Când această tehnologie va fi aplicată, întregul pământ va fi transformat într-un creier imens. Vom putea comunica unii cu alţii instantaneu, indiferent de distanţă.

Nu numai asta, ci prin televiziune şi telefonie ne vom vedea şi auzi unii pe alţii la fel de perfect ca şi cum am fi faţă în faţă, în ciuda distanţelor de mii de kilometri dintre noi.

Instrumentele prin care vom putea face acest lucru vor fi uimitor de simple în comparaţie cu telefonul nostru actual. Un bărbat va putea transporta instrumentul în buzunarul vestei.

Cânda murit, Tesla avea 300 de brevete pe numele său, şi, pe lângă abilităţile sale ştiinţifice, a fost şi un poliglot care vorbea fluent opt limbi.

Sursa: atlas-geografic.net

Foarte interesant și..  Călătorie în timp! Un detaliu dintr-o pictură din secolul al XIX-lea i-a surprins pe vizitatorii unei galerii de artă

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentRasa umană a început să se schimbe. Terra va deveni o planetă a superoamenilor
Articolul următorEducația la japonezi: Copiii de 4 ani circulă singuri cu metroul, nu sună nimeni la protecția copilului, elevii și profesorii fac curățenie în școli. Mamele își învață pruncii de mici să-și RESPECTE semenii