luni, mai 29, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Apocalipsa nu a venit, dar omenirea s-a aflat de cel puţin cinci ori la un pas de ea. Situaţiile în care am fost în pragul distrugerii

Apocalipsa reprezintă un subiect des vehiculat, care îngrozeşte oamenii. Teoria Sfârşitului Lumii ocupă, aproape lunar paginile ziarelor, dar, din fericire, nu se întâmplă nimic din ceea ce prevestesc acestea. Totuşi, pe parcursul istoriei, omenirea a fost pusă de mai multe ori în pericol de dispariție, iar cauzele sunt care mai de care mai diverse.

Cei de la Ranker au realizat o listă cu momentele când noi sau strămoșii noștri am fost în pericol de a dispărea complet de pe Pământ. De la epidemii de gripă la erupții de vulcan, oamenii au reușit să răzbată și să supraviețuiască.

Ciuma neagră care a decimat sute de milioane de oameni

Epidemia de ciumă neagră din secolul al XIV-lea a fost una din cele mai mari din istoria umanității. Atunci când a lovit, au murit în jur de 200 de milioane de oameni – cam jumătate din populația Europei din acea vreme. Boala a fost transmisă de puricii și șobolanii asiatici care au ajuns în Europa prin negustorii care călătoreau între cele două continente.

Gripa spaniolă care a ucis 5% din populația pământului

Această epidemie a ucis în 1918 peste 500 de milioane de oameni – aproximativ 5% din populația globului. Au murit până la 40% din cei infectați. A doborât cele mai îngrozitoare recorduri, omorând într-un an mai mult decât ciuma neagră în 100 și în 24 de săptămâni mai mult decât SIDA în 24 de ani.

Furtuna solară care a distrus comunicarea prin telegraf

În 1859, o furtună solară extrem de puternică a lovit Pământul, iar liniile de comunicare prin telegraf au fost complet distruse. Cerul s-a luminat atât de tare în toiul nopții încât oamenii au crezut că a venit dimineața – dar de fapt era o explozie solară cu energia a 10 miliarde de bombe nucleare.

Foarte interesant și..  Nu doar religia vorbește despre Apocalipsă, ci și oamenii de știință. Aceștia au identificat locul unde aceasta a început cu mii de ani în urmă, în urma prăbușirii unui meteorit

Anul când nu a mai fost vară

Vulcanul Tambora din Indonezia a erupt în 1815 și au murit 71.000 de oameni, iar fenomenul de iarnă vulcanică s-a instalat un an mai târziu. Astfel, în vara lui 1816, recoltele au fost distruse de zăpadă, iar unele râuri au înghețat. Multe recolte au fost distruse, iar animalele au murit. A urmat cea mai mare foamete a secolului 19.

Războiul nuclear care nu s-a mai întâmplat

În 1980, în computerele de la North American Aerospace Defense Command a apărut o eroare – în loc de cifra 0, pe ecran a apărut cifra 2. Când membrii Air Force au văzut un mesaj care îi anunța că se apropie 220 de rachete de ei, s-au pregătit imediat să decoleze cu mai multe bombe nucleare la bord. Din fericire, eroarea a fost rezolvată la timp.

Sursa: playtech.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.