Arhitecții români construiesc CASA PRISPĂ. Nu ai nevoie de alimentare cu gaze sau de racordare la rețeaua electrică. Cât costă casa? - Infoalert.ro
Connect with us

Agricultura si economie

Arhitecții români construiesc CASA PRISPĂ. Nu ai nevoie de alimentare cu gaze sau de racordare la rețeaua electrică. Cât costă casa?

Published

on

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Câțiva tineri arhitecți români a realizat un proiect de casă independentă din punct de vedere energetic: CASA PRISPĂ.

Materialul de baza folosit este lemnul, iar lutul este utilizat la finisarea pe interior a pereților. Un complex sistem fotovoltaic este montat pe acoperișul metalic al casei.

 „Fațada nordică a fost gândită astfel încât să protejeze clădirea în fața  condițiilor  grele din timpul iernii din România, cu vânturi puternice venind din nord şi căderi masive de zăpadă. Exteriorul sudic prezintă, în schimb, fereste de mari  dimensiuni şi  uşi glisante  care dau într-o terasă.   

Înzidurile dinspre est şi vest au fost montate ferestre speciale, care permit  pătrunderea  luminii naturale, dar împiedică pătrunderea căldurii, evitând astfel efectul de seră”, scrie autorul unui articol din publicația Gizmag.

În Casa PRISPĂ  spațiile locuibile – livingul, locul de luat masă, bucătăria, baia, dormitorul – sunt iluminate natural.

Pe fațadele de est şi de vest, ferestrele cu triplu vitraj au fost tratate Low-E (sticlă cu emisivitate redusă), pentru pătrunderea luminii în interior, nu și a căldurii, evitând efectul de seră. Aceste ferestre au sisteme de protecție împotriva însoririi excesive – obloane glisante de lemn.

Prețul pentru prototipul acestei case este de 120.000 de euro. Prototipul este mai scump decât versiunea industrializată a casei, deoarece o parte din materialele folosite sunt diferite.

Acest prototip rezista la 3 transporturi succesive, 3 asamblări și 2 dezasamblări.

Sursa:iubimromania.net

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

O afacere ce-ți asigură venituri mari! „Aurul rosu” se cultivă în Gorj și costă 14.000 de euro pe kilogram

Published

on

By

RECOMANDARE
TOP 12 fenomene INEXPLICABILE surprinse de camerele de luat vederi. Poti sa explici asa ceva? VIDEO

Aurul roşu este un ingredient gastronomic foarte scump. A fost aclimatizat și în România. Planta este şofranul, care a căpătat acest renume din cauza preţului. Se comercializează chiar şi cu 14.000 de euro kilogramul.

Originar din Orientul Mijlociu, şofranul creşte acum şi pe dealurile din Gorj. Spaniolul Guzman Aparitio a cumpărat 15 hectare de teren în comuna Bustunchin pe care le cultiva in mare parte cu sofran.

„În piaţa de desfacere, aici în Spania, de exemplu, se vinde cu 8.000 de euro kilogramul şi în Europa este în jur de 14.000 pe kilogram”, spune Guzman Aparitio, investitor spaniol.

Bucătarii îi dau dreptate. Şofranul este lux şi delicatesă. Spaniolii îl folosesc la paella, căreia îi dă culoarea galben-roşiatică specifică. Italienii îl adaugă în celebrele lor risotto-uri, iar indienii îl pun şi la dulciuri.

„Este într-adevăr mai scump decât caviarul, decât vita kobe şi decât aurul. Îl folosim foarte rar, îl folosim la mese speciale pentru că are o aromă delicată şi nu toată lumea ştie să aprecieze”, spune Claudia Turbatu, bucătar şef.

Sursa: deretinut.net

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***