duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Arşiţa va pune stăpânire pe Europa! În 30 de ani, nu vom mai putea ieși din case din cauza vremii

Un studiu realizat de specialiştii în domeniu, relevă faptul că doar 30 de ani vom mai putea trăi în condiţii normale. În această perioadă, clima va suferi modificări majore, scie a1.ro

Locurile considerate blânde din punct de vedere meteorologic se vor transforma în adevărate zone de foc, în vreme ce românii trebuie să se pregătească de ce este mai rău. În 2050, clima la Londra va fi asemănătoare cu cea de la Madrid de acum. La Stockholm va fi ca la Budapesta, la Paris ca la Canberra, iar la București ca la Alma-Ata (Kazahstan) sau Bişkek (Kârgâztan), conform unui studiu dat publicității, care a luat în calcul scenariul cel mai optimist al încălzirii globale.

În lume sunt tot mai multe zile fierbinți și tot mai puține zile reci și se estimează că valurile de căldură vor deveni mai frecvente și mai îndelungate. Perioadele lungi cu vreme neobișnuit de călduroasă pot fi periculoase, ducând la insolație și la alte probleme de sănătate sau chiar la moarte. Încălzirea planetei poate cauza penurie de apă și secete. Deja ne confruntăm cu asemenea fenomene în Europa, în special în regiunile sudice. În plus, dacă nu plouă, copacii și alte plante devin foarte uscate și iau foc ușor, rezultând astfel incendii distrugătoare.

Foarte interesant și..  Cum va arăta lumea în 2030, în 2040, 2050, chiar și în 2100? Previziuni făcute de experți pe baza evoluției tehnologice și a schimbărilor climatice

e măsură ce schimbările climatice vor perturba modelele meteorologice cunoscute până acum, valurile de căldură extremă, precum cele care se înregistrează în prezent pe continentul nostru, se vor impune ca o nouă normalitate. Afirmația îi aparține lui Frederike Otto, directoarea adjunctă a Institutului pentru Schimbări de Mediu din cadrul Universității Oxford.

Într-un studiu recent, Otto și echipa ei au urmărit datele înregistrate de șapte stații meteorologice din nordul Europei în ultimele luni și le-au comparat cu informațiile existente, pe un segment de timp care se întinde până la începutul lui 1900, relatează Euronews.

Vezi continuarea aici

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.