De ce visăm oameni morți și ce semnificație au aceste vise? - Infoalert.ro
Connect with us

INEDIT news

De ce visăm oameni morți și ce semnificație au aceste vise?

Published

on

RECOMANDARE
Un deputat PSD vrea să fim lăsați să călcăm mai tare pe accelerație în localitate. 50 de km la oră e prea puțin

Atunci când visăm oameni dragi nouă, care au trecut în neființă, suntem destul de bulversați o perioadă. Ne întrebăm ce semnificație ar putea avea un astfel de vis și de ce ni se întâmplă așa ceva.

De obicei, asemenea vise semnifică faptul că omul respectiv are un sentiment de vină față de moartea regretatului, sau că iubirea față de cel mort a fost cu adevărat imensă, scrie Sanovnik.

Cu cât e mai curată conștiința visătorului în ceea ce îl privește pe cel decedat, cu atât mai rar îl va visa, cred psihologii francezi. Dacă, însă, acest om a rămas dependent social, emotioanl, material de cel decedat, atunci figura acestuia îl va urmări îndelung.

Uneori, se întâmplă ca oamenii să îi vadă în vis pe cei dragi lor trecuți în neființă în momente în care se află într-o situație grea. Acesta este un strigăt de ajutor din partea visătorului, care arată că omul este într-o situație grea din care nu vede cum ar putea ieși.

Cei care au, în mod frecvent, coșmaruri în care apare un apropiat decedat, fiind urmăriți de acesta, au un sentiment de vinovăție față de cel mort, pe care nu vor să o recunoască nici măcar în fața lor. Această „datorie” neplătită face ca mortul să apară în vis sub cele mai groaznice înfățișări.

RECOMANDARE
Femeile din PSD sar în ajutorul Irinei Tănase. Dau în judecată Times New Român pentru un pamflet în care era criticată iubita lui Dragnea

Uneori, morții aduc visătorului o informație prețioasă, pe care ce decedat, practic, nu avea de unde să o știe. Aceste vise, întotdeauna, îi fac pe oameni să se gândească că lumea de dincolo există într-adevăr și că contactul dintre morți și vii este posibil. Asta pentru că se întâmplă, deseori, ca mesajul morților să se adeverească.

loading...

INEDIT news

Românii care-şi construiesc sau renovează casa pot primi 40.000 de lei de la stat

Published

on

By

RECOMANDARE
Caută prin sertare monede vechi de 100 de lei cu Mihai Viteazul. Poți primi pe fiecare între 100 și 200 de lei

Cetățenii români care îşi construiesc sau renovează casa folosind materiale ecologice pot primi până la 40.000 de lei, conform programelor Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus lansate marţi în dezbatere publică de Ministerul Mediului, redlateză Mediafax.

Prima componentă, Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului să asigure finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile.

,,Prin acest program, românii pot face trecerea sau completarea sistemelor de încălzire pe care le au acasă cu cele care utilizează energie regenerabilă, respectiv panouri solare sau pompe de căldură. Pentru panouri solare, populaţia primeşte o finanţare de 6.000 de lei, este suficientă pentru achiziţia unui sistem care să asigure apa caldă menajeră într-o casă standard.

Am alocat pentru populaţie 50% din bugetul total al programului, (…) care însumează 138 de milioane de lei. Această sumă va fi distribuită unitar, în toate judeţele ţării, iar populaţia va depune şi va semna contractul de finanţare la Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv”, a spus ministrul Mediului.

Cei care îşi vor monta pompe de căldură pot deconta, potrivit propunerii Ministerului, până la 8.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 70-80% din costul de cumpărare şi instalare, afirmă reprezentanţii Ministerului Mediului.

Programul urmărește finanţare şi pentru administraţiile locale care vor investi în panouri fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de căldură, sau sisteme care utilizează biogazul pentru a produce energie electrică.

În acest mod, localităţile cu peste 100.000 de locuitori ar putea accesa până la patru milioane de lei, cele care au între 50.000 şi 100.000 locuitori pot beneficia de maximum trei milioane de lei, aşezările cu o populaţie cuprinsă între 20.000 şi 50.000 de persoane pot primi cel mult două milioane de lei, iar localităţile care au între 2.000 şi 20.000 de oameni ar putea primi cel mult un milion de lei.

Şi administraţiile locale ale comunelor sau satelor, care au mai puţin de 3.000 de persoane, vor putea accesa până la 500.000 de lei, pentru a monta panouri fotovoltaice sau pompe de căldură.

Prin programul Casa Verde Plus, Ministerul Mediului vrea să acorde finanţare românilor care îşi construiesc sau renovează locuinţele folosind termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie, apă, gaz, precum şi sisteme eficiente de iluminat pe bază de led, cu un consum redus de energie şi durată de viaţă superioară.

Persoanele fizice pot avea o finanțare de până la 40.000 de lei, cu condiţia ca materialele folosite să fie pe lista celor ,,prietenoase” cu mediul înconjurător.

,,Românii pot folosi aceşti bani pentru a-şi izola casele cu materiale ecologice cum ar fi: cânepa, lâna, vata minerală bazaltică, pluta, perlitul, celuloza sau zidăria din cânepă şi var”.

Instituţiile statului care au în administrare şcoli, grădiniţe, policlinici şi spitale, cămine pentru bătrâni, centre de plasament, cantine sociale, centre de reabilitare sau adăposturi de noapte, pot accesa fonduri prin programul Casa Verde Plus pentru a le termoizola.

Suma maximă alocată unui proiect este de până la 500.000 de lei, sumă care nu trebuie să depăşească 90% din valoarea totală a proiectului.

Casa Verde Plus, beneficiază de un buget total de 45 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei sunt destinate persoanelor fizice, se arată în proiectul pus în dezbatere publică.

Mai multe despre acest program găsiți aici 

RECOMANDARE
Top 10 cei mai mari mari câini de rasă din lume
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***