marți, mai 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Astronomii descoperă o structură imensă sub suprafața Lunii

Luna noastră deține unul dintre cele mai mari cratere conservate din Sistemul Solar, Bazinul Sudic-Aitken, situat pe partea îndepărtată a satelitului. Această zonă este la centrul multor investigații, cu diverse orbite și chiar cu landerul chinez Chang’e-4 studiind regiunea. Acum, cercetătorii au descoperit ceva anormal sub suprafața sa.

Oamenii de știință planetari au descoperit o structură care cântărește 2,18 miliarde de miliarde de kilograme și se întinde pe mai mult de 300 de kilometri (186 mile) în adâncime. Așa cum este raportat în jurnalul Geophysical Research Letters, echipa sugerează că masa ar putea proveni de la asteroidul care a format craterul.

„Imaginați-vă să luați un munte de metal de cinci ori mai mare decât Insula Big Island din Hawaii și să îl îngropați în pământ. Cam atât de multă masă neașteptată am detectat,” a declarat autorul principal Peter B. James, de la Universitatea Baylor, într-o declarație, scriu cei de la FLLscience.

Descoperirea a fost posibilă datorită misiunii Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL) a NASA, care măsoară schimbările subtile din câmpul gravitațional al Lunii. Aceste observații pot fi folosite pentru a studia compoziția internă a satelitului nostru…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Soarta seminţei de bumbac încolţite pe Lună, explicată de cercetători

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.