Connect with us

INFO ȘTIRI

LISTA completă a E-urilor interzise în unele țări. La NOI sunt din abundență în aproape tot ce mâncăm

Published

on

Ca şi cum măsurile economice prin care s-a provocat depopularea n-au fost destule, se folosește şi măsura prin care suntem otrăviți prin alimentație cu scopul de a se provoca infertilitatea şi deci lovește în rata natalității. Alimentele ieftine pline de E-uri „speciale“ reprezintă adevărate bombe ecologice.

La asta se adaugă otrăvirea planificată prin exploatarea gazelor de şist şi implicit otrăvirea apelor freatice şi a pământului prin nişte cocktail-uri chimice radioactive care provoacă atât infertilitatea cât şi mutaţii genetice.

Avem parte de nu mai puţin de 4 tipuri de atacuri prin care oculta mondială încearcă depopularea României:

-atacul economic prin care românii să nu aibă locuri de muncă şi să emigreze
-atacul prin distribuirea de alimente ieftine otrăvite cu E-uri care provoacă infertilitatea
-atacul asupra apelor şi pământului (gaze de şist + Roşia Montană)
-atacul asupra sistemelor de sănătate şi învăţământ

Următoarele E-uri afectează fertilitatea atât a bărbaţilor cât şi a femeilor, lucru dovedit ştiinţific prin studii concrete:

1)Monoglutamatul de sodiu sau E621
2)E320 şi E321 sau hidroxianisol butilat
3)E951 sau Aspartam

O parte din E-uri suspectate de asemenea că afectează fertilitatea au fost totuşi ciudat aprobate în alimentaţie cu toate că nu s-au făcut destule studii pentru a se constata efectul ingerării lor pe termen lung.

Cel mai bine ar fi să încercaţi să citiţi mereu etichetele produselor şi să vedeţi conţinutul lor ori dacă este posibil să cumpăraţi alimente direct de la producători romani sau de la ţăranii români. Aşa veţi fi câştigaţi de două ori: veţi avea grijă şi de sănătatea dumnevoastră şi veţi ajuta şi economia locală.

In cele ce urmează vă vom prezenta Lista COMPLETĂ a E-urilor periculoase, care sunt trecute (asa ar fi normal) pe ambalajele produselor alimentare pe care unii dintre noi le consumăm zilnic.

E 110, Cancerigen, îl găseşti în dulciuri, prăjituri, budinci, sucuri

E 123, Cancerigen, interzis în SUA şi Rusia, îl găseseşti în dulciuri, jeleuri, brânză topită

E 124, este toxic interzis în SUA şi îl găseşti în mezeluri

E 127, provoacă cancer al tiroidei la animale, posibil şi la om, şi se găseşte în alcool, îngheţată, prăjituri, bomboane, sucuri răcoritoare

E 128, este interzis în SUA şi Australia, se găseşte în carnea de hamburgeri

E 211 posibil cancerigen, interzis în SUA, dar permis la noi se găseşte în unele băuturi răcoritoare

E 220/E 228 provoacă alergii şi se găseşte în carnea de hamburgeri, cartofi deshidrataţi, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oţet de vin

E 230 este toxic, interzis în Australia, se găseşte în citrice

E 231 este toxic, posibil cancerigen. Interzis în SUA şi Australia.

E 233 este toxic. Interzis în Australia.

E 249/E 252, posibil cancerigen, se găseşte în mezeluri şi alimente conservate prin sărare, brânza

E 320, posibil cancerigen, conservant, cartofi deshidrataţi, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat

E 425 este toxic respirator, se găseşte în jeleuri

E 621 provoacă efecte neurotoxice şi se găseşte în condimente, supe concentrate

E 95 posibil cancerigen, interzis în SUA, se găseşte în guma de mestecat, produse zaharoase, băuturi răcoritoare

E 954 posibil cancerigen, se găseşte în guma de mestecat, produse dulci, băuturi răcoritoare

E-uri periculoase mai sunt:

E 123 … E239, care sunt posibili cancerigeni

E 621 – glutamat de sodiu, se găseşte în supele instant concentrate, mezeluri, şi unele condimente. Are efecte neurotoxice şi poate provoca migrene şi crampe

E 320 – E321, E211 – acidul benzoic şi derivaţii săi, cancerigeni

E 251 – nitrat de sodiu, cancerigen

E 252 – nitrat de potasiu, cancerigen

E 120, E 127, E 141, E 160 – alergici

E 127 – eritrozina, colorant roşu pentru compoturi şi alte alimente, provoacă mutaţii genetice

E 102 – tratrazina, colorant galben pentru băuturi, muştar şi gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic

Vitamina C din unele produse, foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteză şi nu este acelaşi lucru cu vitamina C naturală.

Printre acestea mai sunt E-urile bune:

E 306 – tucoferol, sau Vitamina E, este un antioxidant natural care ajuta la regenerarea celulelor

E 407 – caragenanul, emulsifiant natural

E 322 – lecitina, un antioxidant natural întâlnit şi în ciocolată

E 421 – manitolul de cofetărie

RECOMANDARE
Performanta remarcabila a unui tanar matematician roman in SUA. Este numit si "Legenda Putnam-ului"

E 300 – riboflavina sau Vitamina B2

E 440 – acid ascorbic natural sau Vitamina C naturală

E 140 – clorofila, colorant natural folosit în cofetării, colorarea pastelor de dinţi şi cosmeticalelor.

Sursa

loading...
Loading...

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Gheata se retrage rapid din zona arctica si iese la iveala un peisaj nevazut de 120.000 de ani. Au inceput sa creasca si plante!

sursa digi24

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***