miercuri, mai 31, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Atenție mare! Țeapa pe care poți să o iei prin intermediul firmelor de curierat

Sub sloganul ‼️Să învățăm unii de la alții!!‼️, o postare pe internet făcută de o femeie din Buzău, scoate la suprafață felul în care poți fi înșelat de cei care vor să facă bani, folosindu-se de firmele de curierat și de naivitatea oamenilor.

Femeia a semnalat faptul că, daca nu ești atent, poți să iei o țeapa imensă, implicate fără să vrea fiind chiar firmele de curierat rapid.

Relatăm mai jos postarea făcuta pe pagina de Facebook de Mădălina Necula.

„Întâmplarea despre care vreau sa va vorbesc s-a petrecut azi. Am primit un mesaj de la o firmă de curierat ( ca de multe ori de altfel) că în cursul zilei de astazi se expediaza coletul cu nr…. cu PIN și tot ce trebuie în valoare de 159 de lei și că pentru mai multe detalii să intru pe site ul firmei de curierat.

Ceea ce m-a pus pe gânduri a fost faptul că eu nu-mi aminteam să fi comandat ceva online în ultimul timp. ,, Poate a dat comanda vreuna dintre fete sau soțul!” zic în gând si
mi-am reluat activitatea, uitând efectiv de mesaj.

Pe la orele amiezii sună curierul că sosește cu minunatul colet și îmi cere explicații despre adresa la care mă poate găsi. Am stabilit unde și că va mai dura vreo jumătate de oră până ajunge la mine. Inca nu mă lamurisem ce este cu acest colet, a cui era comanda. Eu, una, nu comandasem nimic. Am luat la intrebari restul familiei însă nici ei nu stiau despre ce este vorba.

La o verificare a coletului pe site ul firmei de curierat, fiica mea mai mare a descoperit că expeditorul este o firmă care se ocupă cu asemenea înșelătorii. Preia datele de contact de pe alte site-uri apoi plasează o comanda in numele tau cu plata ramburs.

Fiind avertizata de Adriana (fiica mai mare) că e o inselatorie, cand a sosit curierul am fost curioasa sa vad cum arata coletul minune: era cam de mărimea unei coli A4 , usor ( la pipăit se simtea ceva in interior ca un material textil) cu ambalaj albastru pe care scria ceva in chineza și venea de la Arad.

Pe orice aviz de transport trebuie sa fie precizat continutul. Acest colet avea o adresa de mail: eucs01@outlook.com. Era clar că e o înșelătorie. Am refuzat primirea coletului, deși curierul spunea că el deja a tăiat chitanța. I-am spus că imi pare rau, dar trebuia mai întâi să primească banii apoi sa taie chitanța.

Deci, dragilor, dacă primiti vreun colet de la firma HK SOWEWAY INTL LOGISTICS CO LTD să vă asigurati că este comandat de dvs si ca are continutul trecut pe aviz. Altfel, e țeapă!”

Așadar, atenție mare dacă sunteți amatori de comenzi pe internet, verificați de fiecare dată ce comandă urnează să vă sosească și de la cine, pentru a nu fi in postura de plăti colete fără conținut, cum ar fi putut să se întâmple și în acest caz.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Felicitări Mădălinei pentru a-și folosi inteligența și atenția și pentru campania informativă dar și invitația de a învăța unii de la alții! 💪❤️

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.