joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui pe care o găsim în magazine?

Pieptul de pui se regăsește des pe lista noastră de cumpărături, dar puțini dintre noi știm să alegem unul de calitate. Un studiu realizat recent în SUA ne atrage atenția asupra unui detaliu care poate fi observat pe pieptul de pui.

Cu siguranță ai văzut pe suprafața cărnii de pui niște „striații albe” atunci când ai preparat-o. Potrivit specialiștilor, acest detaliu reprezintă un efect secundar al metodelor moderne de creștere a puilor și un indicator clar al supralimentării acestora.

„Deşi cauzele specifice ale tulburărilor musculare precum striaţiile albe sunt încă în curs de cercetare, marea majoritate a studiilor efectuate până în prezent au stabilit o corelaţie între creşterea accelerată şi greutatea mare a păsărilor, creşterea producţiei de carne de pui şi îmbolnăvirea de miopatie a puilor de carne”, se anunță în raportul Compassion in Word Farming (CIWF).

Specialiștii avertizează că aceste striații cresc conținutul de grăsime cu 224%, scăzându-l pe cel proteic. În consecință, cu cât sunt mai multe striații pe pieptul de pui, cu atât calitatea lui este mai slabă.

CIWF critică, de asemenea, suferința prin care trec păsările obligate să se îngrașe prea repede.

În cadrul unui experiment desfăşurat în SUA, pe un număr de 285 de păsări, circa 96% dintre păsări au fost depistate cu striaţii albe şi piept lemnos.

Sursa: unica.ro

Foarte interesant și..  Ce nu știu românii despre carnea de porc și consumul ei de la vârste fragede. Dezvăluiri făcute de un nutritionist

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.