Connect with us

Diverse

Au dispărut fără urmă! Sportivii plecați într-o competiție in apele Mării Negre, nu s-au mai întors.

Published

on

Doi campioni la yachting dispăreau în timpul unei competiţii organizate de Marina Militară în apele Mării Negre. Soarta lui Mircea Gressianu şi a coechipierului său Dan Ciocoiu nu a fost elucidată niciodată. La 27 mai 1966, Marea Neagră era învolburată.

 Emilian Gressianu (70 ani), fost membru al Lotului naţional de yachting şi medaliat la Balcaniade participă la comemorarea tragediei care l-a urmărit toată viaţa: un echipaj de sportivi români a dispărut, fără urmă, în timpul unei competiţii oficiale. Din acel echipaj făcea parte și fratele său, Mircea Gressianu.

 Mircea îl îndemnase pe Emilian spre spotul nautic pe care îl practica.

„Diferenţa între noi era de 3 ani şi tot timpul am fost în competiţie. Dacă mie îmi reuşea ceva, el se ambiţiona şi mai tare: «Cum adică, eu să mă las mai prejos?». Mircea era foarte atletic, avea un corp bine lucrat, o fire voluntară şi trăia viaţa din plin. De exemplu, nu i-ar fi plăcut să fie marinar, nu era genul care să stea pe vapor, să lucreze după un program, să aibă alte responsabilităţi decât cele pentru care se afla pe apă. Iar el pe apă ieşea nu ca să admire orizontul. Voia să simtă marea“, își amintește Emilian Gressianu.

Făceau amândoi parte din lotul naţional de yachting al României şi se pregăteau împreună pentru regata care se anunţase la Constanţa, în data de 27 mai 1966. Erau competitori la clase diferite: Mircea – la Flying Dutch, Emilian – la Finn.

În ziua de concurs, organizatorii au observat că vremea era neprielnică, dar n-au anulat competiţia. „Marea era foarte umflată, foarte supărată. Valurile aveau cel puţin 2 metri. Şi tare înşelătoare, dacă nu erai pe coama unui val nu puteai să vezi dincolo. Problema anulării regatei nici nu s-a pus. Iar noi, cei din lotul naţional, trebuia să fim primii în barcă“, povestea Emilian Gressianu.

Ultima amintire a lui Emilian cu fratele său a rămas aceea în care Mircea trecea pe lângă barca sa, foarte preocupat de ce avea să urmeze.

Traseul stabilit de organizatori era paralel cu ţărmul. Dar lupta cu marea a fost crâncenă. În câteva ore, câteva ambarcațiuni au ajuns la linia de finish. Multe echipaje abandonaseră cursa, din cauza furtunii. O singură ambarcațiune, însă, n-a mai ajuns niciodată la mal: velierul lui Mircea Gressianu şi al coechipierului său Dan Ciocoiu. „Cineva mi-a zis: «Vezi că barca fratelui tău nu e trasă pe uscat». Mi-a stat inima în loc. Ştiam că e semn rău. Am rupt-o la fugă pe dig să văd ce s-a întâmplat. Mircea nu mai ajunsese la mal“, relatează Emilian Gressianu.

 Sursa: Adevarul.ro

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Mesaje amuzante și nu numai pentru Noul An! Dacă ești în pană de inspirație intra aici

Published

on

By

O publicație online redă mai multe urări pentru Noul An, dintre care le-am selectat pe cele din rândurile de mai jos:

“Viaţa mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”;

“Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”;

„Căţeluş cu părul creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Să ai vilă cu piscină
Pe Madonna ca vecină
O lopată pentru bani
La anul şi la mulţi ani!”;

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”;

”Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2017 plin!”;

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”;

”Ieri e istorie, mâine e mister, azi este un dar. Un dar de împărţit cu cei dragi. La mulţi ani şi un an nou fericit!”;

”Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este? Noul an!”;

”Înainte să mă îmbăt şi să încep să dansez pe mese, permite-mi să-ţi urez La Mulţi Ani!”;

”Prietenilor mei le urez pace, sănătate şi multă dragoste. Glumesc, le urez cât mai puţină muncă şi mulţi bani. La mulţi ani!”;

Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Sa-ti cada in cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulți ani!

”Angelina Jolie, Brad Pitt, Kim Kardashian, Beyoncé, George Clooney şi EU! Oamenii celebri îţi urează La Mulţi Ani!”;

”Fie ca toate rezoluţiile de Anul Nou să dureze la fel de mult ca necazurile! La mulţi ani!”;

”Într-adevăr vei fi mai bătrân, mai plinuţ, dar nu îţi vei pierde din înţelepciune! La mulţi ani!”.
Dintre cele serioase puteți alege:

 “E cumpăna dintre ani! Sa privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, in jos cu înțelegere si in sus cu recunoștință! Speranța ta va deschide poarta spre un An Nou plin de bucurii si împliniri. La mulți ani!”

Îți urez, ție si familiei tale, multa sănătate, fericire si MULT NOROC in viitor! LA MULTI ANI! Sper ca aceasta sărbătoare sa va aducă numai fericire in casa si familie!

„Un an mai bogat in împliniri, mai înalt in aspirații si plin de succese. La mulți ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate si noroc! Sărbători fericite si un An Nou de poveste! La mulți ani!”

„Gândiți-vă la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteți sa treceți prin aceasta poarta in noul an si sa luați cu voi doar lucrurile si gândurile bune. LA MULTI ANI!”

„Pentru anul ce vine iți doresc: pace in suflet, bucurie fără margini, sănătate cat cuprinde, credința in bine si săruturi o mie!”

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***