Connect with us

DE ACTUALITATE

Au început controalele! O nouă taxă auto pentru mașina ta! Ce variante de taxare au în vedere?

Published

on

Se pregătește nouă taxă pentru posesorii de autoturisme. Sunt verificate emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor înmatriculate in 2017.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va realiza un inventar al emisiilor de dioxid de carbon generate de autovehiculele înmatriculate in anul 2017, raportat la parcul auto existent la 31 decembrie 2016. Ministerul Mediului, prin intermediu unui grup de lucru, va face o evaluare a impactului asupra mediului.

„Comisia lucrează, in primul rând, la evaluarea impactului de mediu, pentru acesta este cel mai important element de la care pornim daca se va taxa sau nu se va taxa sau daca se vor pune masuri administrative de limitare a accesului mașinilor.

Încă nu cunoaștem care vor fi propunerile comisiei de specialitate, dar va pot spune ca la acest moment este in derulare un studiu cu privire la cantitatea de emisii generate de autovehiculele înmatriculate in 2017 fata de total parc auto la data de 31 decembrie 2016. Vrem sa facem impactul de mediu, iar Agenția Națională pentru Protecția Mediului realizează acest inventar al emisiilor.

In principiu, s-ar putea sau nu s-ar putea, opinia mea este acest raport va ieși unul destul de periculos din punct de vedere al emisiilor, pentru ca acea cantitate de emisii este destul de mare, uitandu-ne doar la numărul total de autovehicule vechi si poluante care s-au înmatriculat in anul 2017. Practic, 80% din total parc auto are peste 10 ani vechime”, a declarat președintele AFM.

În grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Mediului pentru stabilirea taxei auto, au fost luate în calcul doua variante: fie taxarea o singura data pe toata durata de viata a autovehiculului, fie o data pe an, in functie de nivelul de poluare pentru tipul respectiv de autovehicul.

S-a constituit un grup de lucru in cadrul ministerului, grup de lucru in care a fost invitata si industria, inclusiv PwC (PricewaterhouseCoopers, n.r.). Oricum, va fi o dezbatere publica, pentru ca trebuie explicat foarte bine după atâtea critici la Curtea Europeana de Justiție. Grupul de lucru s-a întâlnit de doua ori. Am trecut in revista si deja au început discuții cu privire la modul de taxare.

Se pot identifica doua moduri de taxare. Ultima discuție a generat o alta discuție, ca am putea crea un mix intre aceste doua moduri. Dar, in principiu, am plecat de la taxarea o singura data pentru toata durata de viată a autovehiculului, acesta fiind unul dintre modurile de taxare, iar al doilea o plata anuala, gen impozit sau taxa care sa fie gândită cu o valoare accentuata, cu o valoare mai mare pentru acele vehicule cu o forma de poluare inferioara fata de celelalte, cum sunt Euro 6 sau Euro 5, care au o forma de poluare mai prietenoasa cu mediu”, a explicat șeful AFM.

RECOMANDARE
Cojile portocalelor, lămâilor și mandarinelor nu trebuie aruncate. Ele sunt benefice omului în anumite cazuri

Sursa: all4romania.eu

loading...

DE ACTUALITATE

Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Published

on

Un nou tip de fraudă face ravagii: eşti sunat de cineva care se dă drept operator la Telekom, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date. Îţi spune că e ceva în neregulă cu factură ta şi te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartelă respectivului cu 300 EURO!

Informare a Ministerului de Interne

In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile: Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41.
Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare.
Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider”Orange, Telekom (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM.
Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe)cu care vor vorbi in contul tau.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

ATENTIE de transmis URGENT Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi; anulaţi apelul.
Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

In atentia utilizatorilor Internetului RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI ETC….

Fiţi vigilenţi în următoarele zile!
Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent cine o trimite.

Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs.
Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi să-l deschideţi.
Dacă primiţi un mail cu denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.

Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.

Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el”, acesta este un mesaj care a fost transmis pe internet și care a ajuns în adresele electronice a mii de oameni care au luat în serios îndemnul.

RECOMANDARE
In funcție de poziția lui la ureche, telefonul mobil poate indica emisfera cerebrală dominantă a creierului uman

Sursa: a1.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***