miercuri, mai 22, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Axul nucilor – sursă de sănătate. E o greşeală să le aruncați!

Axul nucilor se obţine atunci când se descojesc fructele pentru a scoate miezul. Nu necesită uscare sau condiţii de păstrare special. Axul nucii este acea pojghiţă care desparte miezul nucii în două, medicina populară considerând că poate ajuta la tratarea mai multor afecțiuni.

Cea mai bună sursă pentru a compensa deficitul de iod în organism

Conform cercetărilor, lipsa de iod din organism este cauza multor boli, inclusiv tulburări ale glandei tiroide, glandelor mamare, adenomul de prostată. Adesea, deficitul de iod se manifestă prin slăbiciune generală, tremurul degetelor, iritabilitate, pierderea memoriei, creșterea tensiunii arteriale.

Deficitul de iod este specific persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate și celor care alăptează, precum și celor care petrec mult timp în fața unui monitor de calculator.

Insuficienţa de iod în organism este foarte ușor de depistat, fiind suficient să desenați înainte de culcare, pe antebraț câteva fâșii cu iod obișnuit. Dacă dimineața aceste fâșii au dispărut sau se observă destul de greu, atunci problema este evidentă. În acest caz, proprietățile curative ale axului de nucă sunt foarte oportune.

Puneți jumătate de cană de axe de nuci într-un vas, turnați peste ele 2 căni de apă rece. Puneți amestecul la fiert. Când lichidul a dat în clocot, şi lăsați-l să fiarbă 10 minute la foc mic. Decoctul obținut se răcește, se filtrează şi se bea câte o înghițitură, de 3 ori/zi, înainte de mese. Durata consumului acestui lichid variază de la 1 la 4 săptămâni – până în momentul când iodul aplicat pe piele va înceta să se absoarbă. Rezultatul este îmbunătățirea sănătății, restabilirea echilibrului mental, normalizarea metabolismului și altele.

Decoctul din axe de nuci te ajută sa scapi de conjunctivită

Dacă aveți această problemă, atunci măcinați 1/2 de cană de pudră din axe de nuci.  Peste pudra obținută turnați 1,5 căni de apă rece. Fierbeți lichidul la foc mic 20 de minute. Filtrați lichidul prin câteva straturi de tifon. Înmuiați în  lichidul obținut discurile de vată şi aplicați-le pe pleoape, câteva minute timp de o săptămână.

Foarte interesant și..  Vase de sânge umane, perfect funcţionale, create în laborator

Medicina tradițională recomandă decoctul din axe de nuci şi în tratamentul adenomului de prostată, prostatitei, chisturilor ovariene.

În acest caz turnați 1,5 căni de apă clocotită peste 2 linguri de axe de nuci. Fierbeți amestecul 20 de minute la foc mic. Lăsați o oră să se infuzeze şi consumați de 3 ori/zi.

Tinctura de alcool din axe de nuci este pe larg răspândită în tratamentul mai multor afecțiuni: în cazul bolilor tiroidiene, tractului gastro-intestinal, articulațiilor, hipertensiunii arteriale.

Se recomandă să se pună într-o sticlă închisă la culoare, de 0,5 l, o treime din volum cu axe de nuci, se toarnă alcool şi se lasă se macereze timp de 2-3 săptămâni, după care se filtrează şi se consumă câte 1 lingură înainte de mâncare.

Axele de nuci pot  fi de mare ajutor în tratamentul diabetului zaharat.

Pentru aceasta turnați peste 2 linguri  de axe, vodcă sau alcool atât cât să le acopere. Lăsați să se macereze o săptămână. Consumați tinctura zilnic câte 5-6 picături dizolvate în 2 linguri de apă. Perioada tratamentului poate varia de la 3 săptămâni până la 3 luni, iar pentru a monitoriza eficacitatea e nevoie de  analiza nivelului de zahăr din sânge.

Frecțiile cu tinctură de axe de nuci te ajută în tratamentul radiculitei și durerilor la nivelul articulațiilor.

Medicina populară recomandă consumul tincturii de axe de nuci în cazul indigestiei prelungite, pentru a îmbunătăți memoria, pentru a scăpa de dureri de cap, în cazul fibromului uterin si mastitei,  tulburărilor nervoase şi insomniei.

Înainte de utilizare, cereți sfatul medicului!

Sursa: culinar.me

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.