Connect with us

Diverse

BACALAUREATUL, la un pas să fie blocat. Profesorii de liceu amenință cu grevă generală

Published

on

BACALAUREATUL, la un pas să fie blocat. Profesorii de liceu amenință cu grevă generală.  Profesorii preuniversitari amenință cu grevă generală de luni, când este programată proba competenţelor digitale.

Anunțul a fost făcut, de Constantin Rada, secretar general FSLI. Sindicatele cer de urgenţă discuţii cu Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu. În caz contrar, probele scrise de la bacalaureat şi evaluările naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a vor fi blocate.

,,FSLI a solicitat referendum în randul membrilor. Aproape 50% sunt pentru declanșarea grevei generale(…) Facem apel la premierul Grindeanu și președintele PSD, Liviu Dragnea, să accepte o întâlnire de urgență pentru deblocarea situației. Noi nu mai avem încredere în promisiuni…Dacă în programul de guvernare era prevazut ca majorările salariale să intre în vigoare de 1 iulie, așa trebuie să rămână… Nu de la 1 ianuarie și doar cu 25%… Ce încredere să mai ai, dacă nu își respectă promisiunile electorale cu care au castigat alegerile”, a spsus Constantin Rada .

Sursa: www.realitatea.net

RECOMANDARE
PSD se destrama. Inca trei parlamentari au parasit partidul
loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

RECOMANDARE
Klaus Iohannis, apel disperat catre natiune: inlocuirea acestui "accident al democratiei romanesti" care este Guvernul Dragnea-Dancila

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***