duminică, septembrie 8, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Bacteria ce te poate ucide. Din cauza ei, miliarde de oameni sunt tot timpul balonați, au arsuri stomacale și nu reușesc să slăbească. Cum poți scăpa, fără antibiotice, de Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori este un tip de bacterie care provoacă infecții stomacale, de regula asimptomatice. Potrivit statisticilor, mai bine de 66% din populația planetei este infectata cu H. Pylori, cu toate ca o mare parte dintre cei infectați nu stiu asta. Principalul mod de contaminare este prin apa și alimentație.

Netratate, infecțiile pot degenera in ulcere peptice si, in cazuri extreme, chiar cancere stomacale. Prezenta acestei bacterii in stomac este greu de depistat fără mijloacele medicale de diagnostic adecvate.

Cum poti sti daca suferi de o infecție stomacala cu aceasta bacterie? 

Pylori poate genera, in unele cazuri, simptome precum balonare, dureri si arsuri stomacale, reflux esofagian, constipație, diaree, flatulenta si disconfort in segmentele superior si mijlociu ale abdomenului. Dar simptomele enumerate pot fi corelate si cu alte probleme digestive, sau pot trece drept manifestări normale, ceea ce îngreunează procesul de arderea caloriilor si implicit a scăderii in greutate.

Cum se diagnostichează infecția cu Helicobacter Pylori?

  • Testul respirator care măsoară anumite substanțe in aerul expirat după ingestia unui lichid special, cu mare acuratețe diagnostica (sensibilitate si specificitate de peste 90%)
  • Testarea antigenica dintr-o proba prelevata din materiile fecale (cu acuratețe similara cu cea a testului respirator)
  • Teste serologice cu determinarea anticorpilor anti Helicobacter Pylori dar care au o acuratețe diagnostica scăzuta

Tratamentul recomandat de medici

Tratamentul convențional pentru eliminarea bacteriei H. Pylori se bazează pe antibiotice – de cele mai multe ori sunt folosite in paralel 2 antibiotice diferite pentru uciderea acestei bacterii. Medicii recomandă, de asemenea, si medicamente pentru reducerea acidității la stomac ori pentru calmarea senzației de greata.

La 1-2 săptămâni după încheierea tratamentului, se vor face analize pentru a verifica dacă bacteria a fost eliminata sau daca se găsește încă in sistemul digestiv al pacientului. Daca tratamentul nu a reușit sa elimine bacteria, medicul va recomanda o alta cura de antibiotice.

Pe lângă tratamentul convențional, pacientul poate folosi si un tratament naturist, astfel încât sa sporească eficacitatea medicamentelor si sa contribuie la eliminarea mai rapida a bacteriei.

Tratament naturist

In continuare iti vom prezenta un amestec eficient pentru eliminarea cu succes a acestei bacterii, amestec ce te va scăpa si de balonare si va face posibila arderea grăsimilor.
Vei avea nevoie de:
• 1 lamaie
• 1 castravete
• 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare
• 1 lingura de suc de aloe vera
• O chita de coriandru sau patrunjel
• ½ pahar de apa

Mod de preparare:

Prepararea este foarte simpla. Doar amesteca toate ingredientele in robotul de bucătărie si consuma băutura in stare proaspăta. Ingredientele acestei combinații au proprietatea de a accelera metabolismul chiar si în timpul somnului.

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * ucide toate infecțiile din organism

Efectele de slăbire ale fiecărui ingredient in parte:

• Castravetii sunt o leguma excelenta pentru arderea grasimilor.
• Patrunjelul si coriandrul sunt plante sarace in calorii, dar bogate in antioxidanti, vitamine si minerale. De asemenea, previn si trateaza cu succes problemele de retentie de apa si balonarea.
• Ghimbirul este un excelent stimulator al metabolismului si poate preveni totodata constipatia. Cu ajutorul lui, organismul poate arde grasimile chiar si in timpul somnului.
• Zeama de lamaie ajuta la detoxifierea corpului.
• Sucul de aloe vera contribuie si el la slabit.

Pe lângă rețeta de mai sus, se mai recomanda următoarele:

Mierea organica – mierea 100% naturala poate fi consumata zilnic pentru combaterea bacteriei H. Pylori. Aceasta are capacitatea de a impiedica multiplicarea acestei bacterii la nivelul celulelor stomacului. Proprietatile antibacteriene ale acesteia sunt eficiente in aceasta situatie.

Propolisul – propolisul contine peste 300 de substante active benefice, printre care aminoacizi, polifenoli si steroizi. Acesta poate inhiba dezvoltarea si multiplicarea bacteriei H. Pylori, datorita conținutului mare de compuși polifenolici.

Ceaiul verde – una dintre cele mai sănătoase băuturi, ceaiul verde este bogat in antioxidanti si nutrienti de pret. Un studiu facut pe soareci de cercetatorii de origine mexicana a aratat ca ceaiul verde are abilitatea de a reduce atat prezenta bacteriei Helicobacter Pylori, cat si gradul de inflamatie produs de aceasta.

Uleiul de masline – un studiu facut in anul 2007 a aratat ca uleiul de masline si proprietatile antibacteriene ale acestuia pot combate 3 tulpini ale bacteriei Helicobacter Pylori.

Alimentatia este foarte importanta in combaterea infectiei cu H. Pylori, iar in acest sens se recomanda adoptarea unei diete care sa contina urmatoarele alimente:

  • Alimentele bogate in probiotice, precum chefirul
  • Pestele gras, bogat in Omega 3, precum somonul, tonul sau macroul
  • Semințele de in si semnintele de chia, si ele bogate in Omega 3
  • Fructele de pădure
  • Legumele crucifere, in special broccoli.

Pe de alta parte, se recomanda evitarea următoarelor alimente in caz de infecție cu H. Pylori:

  • Cofeina
  • Băuturile carbogazoase
  • Alimentele picante
  • Cerealele sărace in fibre.

Surse selective: doc.ro;  secretele.com

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. AM URMAT TRATAMENT CU ANTIBIOTICE REPETAT PENTRU HILICOBACTER + UN CALMANT SPECIFIC ACESTEI BOLI CARE SE IA INAINTE DE MIC DEJUN SI CINA SI CARE SE RECOMANDA PE RETETA ODATA CU ANTIBIOTICELE – REZULTATUL NU A FOST PE MASURA, PANA CAND AM VAZUT PE RAFTUL UNEI FARMACII DIN RETEAU CATENA „PILORIX” CARE ESTE UN PRODUS DE NOTA 10 = SINGURUL CARE M-A AJUTAT + CEAIUL DE LEMN DULCE. ESTE F NECESAR REGIM ALIMENTAR FARA PRODUSE ACIDE PRECUM LAMAIE, IAURT, LAPTE BATUT, MURATURI… FARA CONDIMENTE CA PIPER, SARE MULTA, ARDEI IUTE, GHIMBIR, CAFEA, CACAO, CEAI NEGRU, FRUCTE CU ACIDITATE, CHIAR SI ROSII IN CAZUL CELOR CARE AU DEJA GASTRITA. SE VOR FACE VERIFICARI PERIODICE PRIN ANALIZE ALE SCAUNULUI.
    PILORIX E UN PREPARAT CE ARE LA BAZA O BACTERIE CE PAPA BACTERIA HELICOBACTER. INSANATOSIRE GRABNICA VA DORESC, LA NEVOIE SE REPETA TRATAMENTUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.