marți, septembrie 26, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Bănuțul de cupru. Ce legătură are cu bradul CRĂCIUN?

Brazii naturali sunt căutați de români în preajma Crăciunului în piețe și magazine. Mulți cumpără brazi la ghiveci, dar iată câteva recomandări celor care optează pentru bradul tăiat și păstrat în casă, în suport. 

Un prim pas ar fi să căutați brazii tăiați de curând. Sunt ușor de reperat, în ciuda eforturilor vânzătorilor de ”a masca” aspectul ”trecut” al coniferelor tăiate la începutul lunii. Alegeți un brad rezistent!

Se recomandă folosirea unui suport de brad care permite ca baza trunchiului coniferului să fie scufundată într-un vas cu apă. Bradul este astfel ajutat să își asigure un grad de umiditate și se usucă mai greu. Apa ar trebui să fie călduță.

Pentru a asigura o parte din mineralele necesare bradului, în vasul cu apă se adaugă un bănuț sau chiar doi bănuți din cupru. Se pot folosi monedele de 5 bani sau cele de 5 eurocenți.

Acest truc va prelungi viața bradului de Crăciun, mai ales dacă, periodic, în vasul de la baza coniferului se va completa cu apă caldă cantitatea de lichid ce se evaporă.

Sursa: agrointel.ro

Foarte interesant și..  Bomboanele de Craciun, adevarate bombe nutritive

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.