Beneficiile miraculoase ale MĂRARULUI! Iată ce conține această plantă pe care mulți dintre noi o ignorăm - Infoalert.ro
Connect with us

Diverse

Beneficiile miraculoase ale MĂRARULUI! Iată ce conține această plantă pe care mulți dintre noi o ignorăm

Published

on

RECOMANDARE
Mănâncă mai multă slănină dacă ești fumător! Uite ce efect are acest aliment asupra plămânilor

Mărarul reprezintă o sursa de antioxidanti și o sursa bogată de vitamine din complexul B.

Mararul – Beneficii pentru sanatate

Mararul contine numerosi compusi si derivati chimici care sunt cunoscuti pentru puterea lor antioxidanta si de prevenire a bolilor. Aceasta planta populara nu contine colesterol si este foarte saraca in calorii. Cu toate acestea, ea contine mai multe tipuri de antioxidanti si vitamine, cum ar fi niacina, piridoxina (vitamine din complexul B) si fibre alimentare care ajuta la scaderea colesterolului din sange.

Îmbunătățește digestia

Uleiul esențial de mărar are efect stimulator asupra sistemului digestiv. Acesta favorizează trecerea produselor alimentare în intestine, facilitând tranzitul. De aceea mărarul este și un remediu natural împotriva constipației.

Pentru aceasta, preparați o infuzie dintr-o linguriță de semințe la o ceașcă de apă fiartă. Se beau 2-3 cești pe zi.

Reduce crampele menstruale

Flavonoidele din uleiurile esențiale de mărar stimulează secreția hormonilor care joacă un rol important în reglarea ciclului menstrual.

Luptă contra infecțiilor

Mărarul este considerat plantă medicinală de cel puțin 5.000 de ani. Vechii egipteni îl foloseau ca sedativ.

Cercetările ulterioare au dovedit că uleiul esențial de mărar este eficient împotriva numeroaselor tulpini de bacterii și ciuperci, confirmand credința veche că mărarul este un puternic remediu natural.

Prin urmare, mărarul poate fi utilizat pentru tratamentul diareei cauzate de infecții bacteriene. Acesta nu numai că ajută la eliminarea infecției, dar restabilește funcționarea aparatului digestiv și contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Reduce colesterolul

În caz de doriți să vă țineți sub control colesterolul, nu aveti decât să adăugați mărar în dieta adoptată. Teste clinice au demonstrat ca mărarul reduce nivelul crescut al colesterolului și al trigliceridelor.

Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge

Dacă mărarul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, înseamnă că este de mare folos persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Controlează respirația urât mirositoare

Reducând flatulența, consumul de mărar controlează și respirația urât mirositoare/halena. Cum refluxul gastro-intestinal este una dintre cauzele halenei, mărarul stimulează aparatul digestiv și luptă împotriva infecțiilor microbiene responsabile de respirația urât mirositoare.

Ajută insomniacii

Încercați să mestecați câteva semințe de mărar. Sau gândiți-vă că flavonoidele și vitaminele din complexul B, prezente în frunzele de mărar, sunt un excelent remediu natural împotriva insomniei și a tulburărilor de somn.

Sursa: inbucatarie.ro

loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***