Doctorii recomandă utilizarea antisepticelor în primele zile de la apariția unei afecțiuni respiratorii. Bicarbonatul și mușețelul au un rol important în tratamentul virozelor.
Când sunteți răciți consumați multe lichide (ceai, supă, compot) la temperatura camerei. „Cei bolnavi trebuie să ia zilnic un gram de vitamina C, pentru că le întărește rezistența organismului la infecții, le consolidează pereții vaselor de sânge și le dă o stare de bine.
Pe lângă fructe proaspete, puteți găsi vitamina C și în ardei grași și frunze de pătrunjel verde, pe care îl puteți folosi în salate și supe”, recomanda Elena Lățcan, medic ORL.
Pentru dureri în gât sunt utile câteva felii de lămâie cu miere. Cei care au nasul înfundat, pot apela la un sirop făcut din cantități egale de flori de tei, mușețel și soc, îndulcit cu miere.
„Socul din acest sirop e folosit pe post de aspirină, dar nu provoacă hemoragii, ci are efect antiinflamator. Teiul calmează tusea, iar mușețelul e emolient și dezinfectant.
Mierea e un produs natural care conține vitamine și repară leziunile, cicatrizează rănile din cavitatea bucală și laringe”, declara medicul ORL Elena Lățcan.
Un alt remediu recomandat de o parte dintre medici este bicarbonatul. Se utilizează atunci când apar senzații de arsură în gură, din cauza unei ciuperci care există în organism. Antibioticele nu mai au niciun efect atunci când această ciupercă se dezvoltă prea mult.
Sursa: ampress.ro