Connect with us

Diverse

Biserica vorbește despre păcatul pe care îl fac cei care poartă cruciulițe

Published

on

Crucea inseamna jertfa atunci cand renuntam cu greu la propria persoana pentru a ne putea darui celuilalt, cand nu vrem sa ne apropiem cu adevarat de celalalt.

Crucea este chin pentru omul indepartat de Dumnezeu, este nebunie pentru cel ce nu intelege comuniunea. Pentru credincios insa, crucea este vehiculul dragostei si al desavarsirii. De aceea ea este pretuita si purtata de fiecare crestin din momentul botezului pana la coborarea in mormant.

Crucea se poarta la gat. Ea poate fi confectionata din diferite materiale, de la fibre textile la diferite metale pretioase ca aurul sau argintul. Fiecare poarta crucea pe care o alege si care ii place. Daca materialul din care este confectionata crucea nu are mare importanta, trebuie mentionat faptul ca forma ei conteaza foarte mult. Ea trebuie sa fie alcatuita din doua brate care se intersecteaza perpendicular la mijlocul lor sau spre partea superioara a bratului vertical. Ea poate fi simpla sau impodobita, putand avea brate suplimentare ca in crucea patriarhala romana sau ca in crucea ruseasca. Acestea sunt cruci care pot fi purtate de credincios. Nu se va purta crucea egipteana sau cea inversata.

Unele obiecte sub semnul crucii, mai mult podoabele, sunt folosite ca accesorii. Acestea sunt fie de marimi nepotrivite, prea mari sau prea voluminoase, avand culori stridente sau reflectorizante, fiind alcatuite din diferite plasticuri sau alte elemente chicioase. Astfel de obiecte nu fac cinste unui crestin, care nu vrea sa iasa in evidenta cu orice pret.

Desi nu trebuie ascunsa, crucea nu va fi purtata cu dinadinsul la vedere. Mai ales o cruce bogata, purtata in mod epatant, poate leza sentimentele unor anumiti oameni din jur, acestia putand dezvolta chiar repulsie pentru cruce sau crestini in general. Crucea nu se poarta la cercei, la mana sau oriunde altundeva. Ea nu se va purta in mai multe exemplare. In nici un caz crucea nu se va tatua pe corp. Ea nu este o amuleta.

O purtare inadecvata a crucii nu poate fi decat expresia unei neintelegeri a sensului ei sau poate reprezenta manifestarea unor profunde nereguli duhovnicesti. Atunci cand este posibil, fiecare poate da anumite sfaturi persoanelor capabile sa asculte, putand indruma spre aflarea adevaratei vieti prin lumina crucii.

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

Fiecare crestin isi va purta crucea mereu la gat. Ea nu este doar o manifestare vazuta a credintei, ci si o marturisire a ei. Subscriindu-se in laturile crucii, credinciosul cuprinde lumea intreaga in iubirea lui Hristos.

loading...
Loading...

Din lume

Mesaje amuzante și nu numai pentru Noul An! Dacă ești în pană de inspirație intra aici

Published

on

By

O publicație online redă mai multe urări pentru Noul An, dintre care le-am selectat pe cele din rândurile de mai jos:

“Viaţa mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”;

“Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”;

„Căţeluş cu părul creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Să ai vilă cu piscină
Pe Madonna ca vecină
O lopată pentru bani
La anul şi la mulţi ani!”;

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”;

”Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2017 plin!”;

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”;

”Ieri e istorie, mâine e mister, azi este un dar. Un dar de împărţit cu cei dragi. La mulţi ani şi un an nou fericit!”;

”Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este? Noul an!”;

”Înainte să mă îmbăt şi să încep să dansez pe mese, permite-mi să-ţi urez La Mulţi Ani!”;

”Prietenilor mei le urez pace, sănătate şi multă dragoste. Glumesc, le urez cât mai puţină muncă şi mulţi bani. La mulţi ani!”;

Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Sa-ti cada in cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulți ani!

”Angelina Jolie, Brad Pitt, Kim Kardashian, Beyoncé, George Clooney şi EU! Oamenii celebri îţi urează La Mulţi Ani!”;

”Fie ca toate rezoluţiile de Anul Nou să dureze la fel de mult ca necazurile! La mulţi ani!”;

”Într-adevăr vei fi mai bătrân, mai plinuţ, dar nu îţi vei pierde din înţelepciune! La mulţi ani!”.
Dintre cele serioase puteți alege:

 “E cumpăna dintre ani! Sa privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, in jos cu înțelegere si in sus cu recunoștință! Speranța ta va deschide poarta spre un An Nou plin de bucurii si împliniri. La mulți ani!”

Îți urez, ție si familiei tale, multa sănătate, fericire si MULT NOROC in viitor! LA MULTI ANI! Sper ca aceasta sărbătoare sa va aducă numai fericire in casa si familie!

„Un an mai bogat in împliniri, mai înalt in aspirații si plin de succese. La mulți ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate si noroc! Sărbători fericite si un An Nou de poveste! La mulți ani!”

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

„Gândiți-vă la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteți sa treceți prin aceasta poarta in noul an si sa luați cu voi doar lucrurile si gândurile bune. LA MULTI ANI!”

„Pentru anul ce vine iți doresc: pace in suflet, bucurie fără margini, sănătate cat cuprinde, credința in bine si săruturi o mie!”

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***