Acasă Din lume Fenomenul care a uimit și oamenii de știință. Biserica, aflată în Cartea...

Fenomenul care a uimit și oamenii de știință. Biserica, aflată în Cartea Recordurilor, din care cresc 17 copaci, Nimeni nu a găsit până acum o explicație logică a ceea ce se întâmplă

În timp, s-a produs un miracol: pe acoperiș au crescut 17 copaci, iar de sub bisericuță a început să curgă un râu ale cărui ape se spune că ar fi sfințite.

0

Se pare că Sfânta Teodora a fost îngropată într-o regiune împădurită din Grecia. Localnicii au ridicat lângă mormântul său un lăcaș de rugăciune – Bisericuța din Vasta.

În timp, s-a produs un miracol: pe acoperiș au crescut 17 copaci, iar de sub bisericuță a început să curgă un râu ale cărui ape se spune că ar fi sfințite.

Iată și o rugăciune a sfintei către Dumnezeu:

„Lasă-mi trupul să devină o biserică,
Sângele Meu un râu,
Părul meu o pădure.”

Mica biserică din sudul Greciei este cunoscută în întreaga lume. Miracolul păstrat de zidurile acestei clădiri aduce anual mii de vizitatori.

Surprinzător este faptul că în interior nu se vede niciun trunchi de copac, rădăcinile fiind răspândite prin pereți și acoperiș, formând corp comun cu clădirea. Deși supusă la o uriașă presiune, clădirea a rămas în picioare de foarte mult timp…

Capela Sf. Teodora datează din secolul al XII-lea și este construită din piatră. Acoperișul lăcașului de cult este subțire și fără nici un suport special, iar acești copaci au rămas în picioare peste timp, printr-un adevărat miracol. Oamenii de știință nu-și pot explica modul în care copacii cresc pe un acoperiș subțire, fără a distruge biserica.

În anul 2003, la al IV-lea simpozion de „Arheometrie” din Grecia, a fost prezentat un raport geofizic despre bisericuța din Vasta. Profesorii de la Universitatea din Patras au venit la Vasta special pentru a studia „minunea”. Ei au decis să facă un test cu ultrasunete și să analizeze fiecare parte a pereților. Rezultatele studiului au oferit cercetătorilor răspunsurile necesare pentru restaurarea completă a monumentului. Ei au observat modul în care rădăcinile au crescut prin spațiile mici dintre pietrele zidului, de sus de pe acoperiș până jos, la sol. Zidurile sunt supuse unei presiuni constante, iar clădirea a devenit practic „un corp viu”

Foarte interesant și..  Miracolul Luminii Sfinte de PAŞTE de la Ierusalim

Inginerul Eleftherios Beligiannis declara în anul 1986: „Vânturile care suflă în acea zonă au puterea de a dezrădăcina copaci. Este clar cât de multă forță au cei 17 copaci și cât apasă pe acoperiș. Dar ei nu au fost doborâți.”

Geologul Loukos Constantinos din Corint, a spus în anul1987: „Nu există nici o explicație geologică. Este un miracol continuu.”

Bisericuța este prezentată în Cartea Recordurilor ca o minune inexplicabilă.

Citește mai mult la: cunoastelumea.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedent„Mami, cine este tati?” Un nou trend social capătă amploare: femeile românce care aleg să aibă copii singure
Articolul următorSatul din România cu doar 13 locuitori! Un sat fără magazine, utilităţi şi transport public, dar cu oameni fericiţi!