Acasă Medicină Boala care afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Marile companii...

Boala care afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Marile companii caută o rezolvare şi sunt dispuse să investească miliarde în cercetare pentru a rezolva problema

0

În ziua de azi, stresul şi problemele cotidiene au transformat somnul într-un adevărat lux.

În Statele Unite, trei din zece persoane se confruntă cu insomnia ocazională, în vreme ce una din zece nu poate să doarmă trei nopţi pe săptămână.

Fenomenul este unul care generează pierderi anuale de aproximativ 63 de miliarde de dolari.

Vestea bună pentru cei care au probleme cu somnul, scriu cei de la Fast Company, este că trăim într-o eră în care toate marile companii caută o rezolvare – şi sunt dispuse să investească bani mulţi în cercetare.

În urmă cu 10 ani, orice soluţie pentru insomnii avea de-a face cu pastilele; astăzi, pastilele se mai regăsesc în doar 65% din recomandările medicilor.

Zeci sau sute de start-up-uri propun soluţii inovatoare, aşa cum ar fi pături speciale – unele care reglează temperatura pot ajunge, spre exemplu, şi la preţul de 250 de dolari.

Soluţiile pentru cei care au probleme cu somnul au creat, în 2017, o piaţă de aproape 70 de miliarde de dolari; până în 2023, valoarea ar trebui să depăşească 101 miliarde de dolari.

Este de aşteptat, prin urmare, ca tot mai multe companii să intre în cursa pentru produse ieftine şi eficiente; nu foarte ieftine, sigur, pentru că asta ar însemna profit mai mic, dar nici prea scumpe, pentru că oamenii au tendinţa, din păcate, de a considera insomniile ceva normal.

Sursa: businessmagazin.ro

Foarte interesant și..  Dacă ai probleme de somn trebuie să știi și tu cum poți să adormi în mai puțin de 60 de secunde

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedent„Este foarte posibil ca rasa umană să devină o rasă de sclavi”. Semnal de alarmă pentru viitorul omenirii
Articolul următorIn 2019, șoferii surprinși de polițiști cu aceste obiecte în mașină, riscă amenzi usturătoare