Connect with us

INFO ȘTIRI

Boala secreta de care suferea marele Gheorghe Dinica. Dupa moartea actorului, s-a aflat despre ce era vorba

Published

on

Marele actor Gheorghe Dinica suferea de o boala despre care nu s-a vorbit in spatiul public, doar sotia sa cunoscand-o. În urmă cu nouă ani, într-o tristă zi de toamnă, ţara noastră îl pierdea pe unul dintre cei mai mari artişti pe care i-a avut vreodată România. Era 10 noiembrie şi maestrul Gheorghe Dinică îşi pierdea viaţa la doar 75 de ani.

O prezenţă constantă în filme, în seriale, pe scena teatrului sau pe scena muzicală, Gheorghe Dinică s-a născut în Bucureşti, în cartierul Giuleşti, şi a fost supranumit „cel mai mare «rău» al cinematografiei româneşti“ de către Horaţiu Mălăiele, deoarece a avut în special roluri negative.

Maestrul Gheorghe Dinică a debutat ca actor amator la 17 ani, iar primul lui mare rol a fost cel al inspectorului Goole din piesa „Inspectorul de poliţie“ („An Inspector Calls“). De-a lungul anilor, a jucat pe scena Teatrului de Comedie, Teatrului Bulandra şi Teatrului Naţional I. L. Caragiale. La vârsta de 33 de ani, el a debutat şi în lumea cinematografică, cu un rol în filmul „Străinul“, adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Titus Popovici.

Printre rolurile marcante ale lui Gheorghe Dinică se regăsesc: Cadîr, din piesa de teatru „ Tache, Ianke şi Cadîr“, Caţavencu, din piesa de teatru „O scrisoare pierdută“, Pepe, din filmul „Filantropica“, Lăscărică, din filmul „Cu mâinile curate“, şi Aurică Fieraru, din serialele „Inimă de ţigan“ şi „Regina“.

Cele mai faimoase replici pe care le-a avut maestrul rămân „Nu trage dom’ Semaca! Sunt eu, Lăscărică“ şi „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană“.

Pe lângă rolurile din filme, seriale şi piese de teatru, Gheorghe Dinică a înregistrat şi mai multe CD-uri cu muzică de petrecere şi romanţe şi cânta uneori în localuri din Bucureşti, cel mai celebru fiind „Şarpele roşu“. Cea mai cunoscută piesă a maestrului este „Sunt vagabondul vieţii mele“.

În anul 2009, atunci când a murit, Gheorghe Dinică fusese diagnosticat cu colecistită acută alitiazică flegmonoasă, şoc septic şi disfuncţie multiplă de organe, iar din această cauză avea insuficienţă respiratorie acută. Marele actor a fost operat, însă a murit, iar decesul său a deschis o filă din viaţa lui despre care aproape nimeni nu ştia nimic.

Singura care a vorbit despre boala secretă de care suferea Gheorghe Dinică a fost soţia lui, Gabriela, care a spus că maestrul avea Alzheimer şi că începuse să uite multe lucuri. „Mai mult cu ceilalţi, nu cu mine“, spunea, după moartea actorului, văduva sa.

Gabriela Dinică l-a protejat pe bărbatul care i-a fost soţ timp de 15 ani şi nu a vorbit despre această boală decât după ce actorul a murit. Ea a dezvăluit şi faptul că, odată, aflaţi la Câmpulung, Gheorghe Dinică s-a rătăcit şi nu a mai ştiut să ajungă acasă. Mai mult decât atât, Gabriela Dinică a afirmat că soţul ei nu ştia că are Alzheimer!

RECOMANDARE
A primit permisie, desi a violat o fată de 13 ani și a fost condamnat 15 ani de închisoare. Nu s-a reintors iar acum e cautat în toata țara

sursa ok magazine

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Acest bugetar are o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie

Published

on

By

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al APDM Galaţi, a fost reţinut în aprilie 2018 pentru luare de mită. Ulterior, el a primit arest la domiciliu – postură în care se află şi în prezent – însă şi dreptul de a merge la muncă, pe postul de director. El a demisionat din funcţie, după o vreme, însă a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună (brut). 

Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României. După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Având în vedere situaţia, Consiliul de Administraţie al APDM Galaţi (controlat de Ministerul Transporturilor) a decis să suspende temporar contractului de management al directorului general, delegând atribuţiile către directorul adjunct. De altfel, în perioada 17 aprilie-11 iulie 2018 (aproape trei luni) Ciubrei nu s-a mai prezentat la lucru din cauza interdicţiei de părăsi domiciliul. Deşi soluţia pare una corectă, trebuie spus totuşi că, potrivit legii, contractele de management trebuie anulate automat, unilateral, în situaţia de forţă majoră expresă „imposibilitatea exercitării atribuţiilor contractuale”, lucru cât se poate de evident, atâta vreme cât managerul era arestat în propria casă după ce fusese prins în flagrant de DNA luând mită pentru a face o serie de angajări preferenţiale.

Efectele acestei situaţii ciudate aveau să se vadă în 11 iulie 2018, atunci când judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. Conjunctura absurdă (măsura arestului domiciar stabilită de magistraţi impunea şi „interdicţia de a exercita atribuţiile de serviciu care au dus la comiterea infracţiunii”) a fost perpetuată până în septembrie 2018 (deci alte două luni, răstimp în care celor de la Ministerul Transporturilor nu li s-a părut nimic anormal), când acesta a decis să demisioneze. Altfel, probabil că era şi acum director general.

Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia. Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni. Comparativ, Klaus Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei.

RECOMANDARE
În România există un sat in județul Alba unde cârciumele sunt interzise

Citeste mai mult: adev.ro/pjir6x

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***