sâmbătă, aprilie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cel mai strălucitor și mai ușor metal din lume – microlattice (video)

Un grup de cercetători de la Laboratoarele HRL (Malibu, California), de la Universitatea californiană Irvine şi Institutul pentru Tehnologie din California (Caltech) au puse la punct un aliaj metalic, cu proprietăţi incredibile. Mateiralul este considerat până acum cel mai uşor şi solid. El este folosit de celebra companie aeronautică Boeing care ia în calcul să-l utilizeze pentru fabricarea unor componente, scrie stite-ul Gentside decouvert.

Pentru a ajunge la această performanţă, cercetătorii s-au inspirat din structura osului omului, atât de rezistent încât se sparge foarte greu şi atât de uşor încât poate fi ţinut de orice. Noul aliaj metalic se apropie, din punct de vedre al structuii, de cea a osului, cu un strat de nickel-fosfor şi o reţea de polimeri în 3D. Această reţea se prezintă sub forma unei succesiuni de alveole deschise cu tuburi goale interconectate.

De fapt, materialul este compus 99,99% din… aer. O proprietate care asigură metalului un enorm potenţial de compresie. De asemenea, noul aliaj este capabil de a absorbi o cantitate enormă de energie. Ca să ne dăm seama de proprietăţi iată un exemplu relevant: un ou aruncat de etajul al 25-lea doar într-un ambalaj din acest metal cade intact pe sol.

Sursa: mariustuca.ro

Foarte interesant și..  Tinerii de aur ai României! Un grup de liceeni din Ploieşti a inventat un sistem care ar putea scăpa ţara de inundaţii

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.