Breaking News ! COD ROȘU la Iași. Autoritățile sunt în alertă generală după ce la 112 s-a anunțat ca un avion s-ar fi prăbușit în urma cu câteva minute - Infoalert.ro
Connect with us

INFO ȘTIRI

Breaking News ! COD ROȘU la Iași. Autoritățile sunt în alertă generală după ce la 112 s-a anunțat ca un avion s-ar fi prăbușit în urma cu câteva minute

Published

on

RECOMANDARE
Dau gust bun mancarii, insa fac adevarate minuni pentru sanatate. Ce boli poti trata cu frunze de dafin

Cautari disperate in miez de noapte in judetul Iasi, dupa un apel la 112 al unui barbat care insista ca a vazut un avion in flacari.

„Este un apel primit la ora 22,45. Cetateanul spunea ca e in zona Prisecani — Osoi. Acum verificam daca se confirma. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunt am intrat sub cod rosu”, a menționat prefectul Marian Serbescu.

Toti sefii din cadrul ISU au fost solicitați pentru aceasta intervenție, chiar daca erau in timpul liber. Acum, la fata locului sunt aproximativ 10 masini de pompieri ce sunt ajutate in cautarea aeronavei prabusite de cateva echipaje SMURD.

Potrivit reporterilor de la BZI.ro, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judeteana Iasi au trimis mai multe masini de interventie la fata locului. In acest moment zona este periata de autoritati si se cauta orice indiciu care ar putea duce catre localizarea aeronavei prabusite. Pentru aceasta ampla actiune de cautare au fost solicitate toate unitatile ISU.

Politistii au folosit camere de termovizune pentru a scana campul. La momentul de fata politia si o parte din echipaje se deplaseaza spre Macaresti, acasa la solicitant, pentru a vedea in ce directie se deplasa avionul. S-a vorbit de mai multe ori cu acesta la telefon, dar nu era coerent.

UPDATE – Polistii au ajuns la domiciliul barbatului care sustine ca a vazut un avion ce avea un motor in flacari. Acesta le-a explicat zona in care a vazut avionul, iar echipele au plecat spre acea zona pentru a face cercetări.

Purtatorul de cuvant ISU Iasi, Silvia Bolohan, a declarat pentru News.ro ca se fac cautari pe camp, fiind mobilizate forte importante in operatiune.

Potrivit digi24.ro, Poliţia de Frontieră Iaşi a luat legătura cu omologii din Republica Moldova, pentru că distanţă faţă de graniţă nu este mare. Autorităţile ieşene afirmă că au luat  legătura şi cu ROMATSA, care nu confirmă prăbuşirea unui avion.

Raed Arafat: „La momentul acesta ROMATSA nu are nimic dispărut. Este un apel telefonic care a venit. Ai noştri caută acolo ca măsură de precauţie, dar la acest moment nu este nimic confirmat. S-a luat legătura cu ROMATSA. În acest moment nu avem nimic dispărut, oficial, din avioanele care erau în zonă”.

Martorul sustine in continuare ca a vazut cu ochii lui avionul in flacari.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/cotidianul.bzi/videos/1365935246774886/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”0″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/cotidianul.bzi/videos/1365982366770174/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”0″]

loading...

DE ACTUALITATE

Muncești în străinătate și ai copii în țară. Statul român ar putea sa-ți plătească drumul să vii să-i vezi trimestrial

Published

on

RECOMANDARE
Foarte frumos! Doi chinezi și un ceh cântă superb un cântec popular românesc

Părinții care lucrează în diaspora ar putea veni trimestrial acasă, pe banii statului, pentru a-și vedea copiii. Proiectul de lege, semnat de liberala Carmen Eleonora Hărău a fost depus la Senat. În prezent, în România sunt 97.645 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Potrivit proiectului, banii vor fi dați prin bugetul de stat i se va acorda unui singur părinte, pentru a veni acasă să își vadă copiii.

Potrivit propunerii legislative, statul român asigură, pentru un singur părinte care are copiii în țară, decontarea cheltuielilor cu transportul, dus-întors, trimestrial, din localitatea unei este plecat la muncă în străinătate până la localitatea de domiciliu, din țară. Transportul se va plăti de la bugetul de stat, prin bugetul unității administrativ -teritoriale de domiciliu, fără a putea depăși cuantumul a jumătate din salariul de bază minim pe țară garantat în plata, din acel an.

Decontarea cheltuielilor cu transportul, dus-întors, se va face la casieria unității administrativ-teritoriale de domiciliu, în maxim trei zile calendaristice de la depunerea documentelor justificative, direct către părintele-solicitant, sau către un împuternicit al acestuia, pe baza unei produci dată în fața secretarului unității administrativ teritoriale, în prezența ambelor persoane.

Potrivit inițiatorului, plecarea părinților peste hotare a modificat mult sfera relațională a copiilor, determinând schimbări importante în volumul și calitatea comunicării.

În majoritatea cazurilor, relațiile copiilor cu părinții plecați se răcesc în timp, această caracteristică menținându-se chiar și după revenirea părinților. Relațiile copiilor cu îngrijitorii nu sunt suficient de apropiate. De multe ori, aceștia nu reușesc să răspundă necesităților copiilor de suport moral, din cauza vârstei înaintate și a stilului de comunicare, spune senatoarea PNL.

Aceasta mai arată că acei copii rămași fără îngrijirea părinților preferă comunicarea în grupuri mici de semeni, de obicei care au aceeași experiență de despărțire de părinți. Ei sunt preocupați de găsirea unr persoane de încredere, cu care ar putea discuta diverse lucruri care îi înteresează, inclusiv subiecte intime.

După plecarea părinților, activitatea școlară a copiilor suferă schimbări. În majoritatea cazurilor, randamentul școlar scade din cauza absenței suportului și încurajării din partea părinților.

În plus, majoritatea copiilor își imaginează viitorul alături de părinți, dincolo de hotarele țării, iar optimismul lor în privința continuării studiilor este determinat de posibilitățile materiale ale părinților, decât de aspirațiile lor.

Potrivit statisticilor prezentate de parlamentarul PNL, în România avem în acest moment un total de 97.645 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Datele vin de la Ministerul Muncii și Justiției sociale.

Dintre aceștia, 19.650 de copii rămași acasă au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, 64.642 de copii provin din familii în care un părinte este plecat la muncă în diaspora și 13.353 de copii rămași acasă provin din familii în care părintele unic susținător este plecat.

Carmen Hărău precizează că, dacă investitorilor străini li se asigură tot felul de facilități, consideră că statul poate sprijini și părinții plecați la muncă în străinătate, să vină să își vadă copiii, trimestrial, rezolvând astfel în primul rând problemele afective ale copiilor și implicit ale viitorului societății noastre.

RECOMANDARE
Veste excelentă pentru românii din străinătate: pot solicita pensie după doar un an de muncă în statul respectiv

Aproape 4 milioane de români muncesc în diaspora, potrivit cifrelor neoficiale.

Cifrele Organizației Națiunilor Unite (ONU) arată că România are a doua rata a migrației după Siria, o țară măcinată de un război civil în ultimii șapte ani.

Citeste mai mult pe RomaniaTV

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***