Connect with us

Din lume

Breaking News. Incendiu în Londra. Clădire în flăcări, pericol de moarte

Published

on

Bloc de 27 etaje, în flăcări la Londra. 200 de oameni în pericol de moarte

Incendiu devastator, la această oră, într-un bloc de 27 de etaje din centrul Londrei. Peste 200 de pompieri acţionează, cu 45 de utilaje, pentru a stinge flăcările care au cuprins clădirea în totalitate.

Situaţia este una dramatică. În blocul cu 120 de apartamente locuiesc în jur de 200 de persoane, însă în acest moment nimeni nu ştie câte dintre ele au reuşit să iasă din case.

Martorii spun că din interior se aud strigăte disperate de ajutor. Mai mult decât atât, unii locatari ar fi încercat să iasă pe geamuri folosind frânghii improvizate din cearşafuri legate unele de altele. Medicii au acordat până acum ajutor doar câtorva persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1 dimineaţa, ora 3, ora României, iar cauza este necunoscută deocamdată. La această oră, pe geamurile blocului ies flăcări uriaşe, iar temperatura depăşeşte câteva sute de grade.

Din păcate, utilajele cu care acţionează salvatorii ajung doar până la nivelul etajelor 6 – 7, aşa că flăcările par de nestăpânit în acest moment. În presa de la Londra au apărut informaţii potrivit cărora în blocul care arde acum ar mai fi existat probleme şi în 2012.

Mai exact, ar fi fost vorba despre fluctuaţii mari de tensiune, iar compania de distribuţie a electricităţii ar fi avertizat încă de atunci că există risc major de incendiu în imobil.

„Am văzut bucăţi de clădire care cad. Se aud zgomote de ferestre care se sparg”, transmite corespondentul BBC News.

RECOMANDARE
Fostă membră a Bisericii Scientologice, mărturisiri cutremurătoare despre Tom Cruise

Sursa: www.realitatea.net

loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Fostă membră a Bisericii Scientologice, mărturisiri cutremurătoare despre Tom Cruise

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***