joi, aprilie 18, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Bucătar celebru: „Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi”

Recunoscut în lumea gastronomilor pentru lupta pe care o duce pentru alimentaţia sănătoasă, chef Alain Alexanian, șef al unui restaurant din Lyon cu o stea Michelin, a lansat un avertisment dur: „Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi”.

El a declarat: „Industrializarea masivă ne face să trişăm, iar pe ţărani îi vedem doar ca pe nişte surse de supravieţuire. În ziua de azi ni se pare normal să ne îmbolnăvim, să mergem la spital şi să murim acolo. Nu este normal să mâncăm numai din surse industriale. Da, trăim în oraşe, dar noi avem nevoie tot de natură şi de alimentele produse de aceasta, la ţară.”

În lumea gastronomilor este recunoscut pentru lupta pe care o duce pentru alimentaţia sănătoasă. Pentru străduinţa lui a câştigat un premiul Palm D’Or pentru Dezvoltare Durabilă în 2015, Trofeul Gastronomic ”Bio & Health”, în 2011 premiul pentru cea mai bună carte de nutriţie din Franţa, iar în 2013 premiul de inovaţie în cadrul SIRHA, cel mai mare târg de profil din lume.

În 2017, Alain Alexanian a fost invitat la Bucureşti pentru a susţine „Sărbătoarea Gustului”, un proiect ce doreşte susţinerea educaţiei pentru alimentaţie sănătoasă în rândul copiilor.  Sfaturile lui sunt simple, dar, în vremurile în care trăim, greu de pus în aplicare. „6 ore pe zi minimum staţi la calculator, ar fi bine să vă găsiţi măcar o oră timp să mergeţi în zone rurale de unde să cumpăraţi fructe şi legume, să admiraţi culorile.

O dată pe săptămână. Gătiţi în cel mai simplu mod posibil. Luaţi un cartof crescut la ţară, curăţaţi-l, spălaţi-l şi puneţi-l la cuptor cu un pic de apă cu sare. Puteţi pune şi un pic de unt. Puteţi folosi orice legumă. Aceasta ar trebui să fie masa dvs măcar o dată pe zi şi viaţa dvs se va schimba.

Foarte interesant și..  Atenţie la pericolul curelor de DETOXIFIERE! Sfatul nutriţioniştilor

Dacă consumaţi şi un fruct pe zi, atunci sunteţi pe drumul cel bun. Folosiţi supermarketurile doar pentru detergenţi, ulei, sare. Fructele şi legumele luaţi-le de la ţărani”, a spus chef într-un interviu acordat pentru Gustarte.ro.

Chef dorește să educe generația tânără și consideră că părinții sunt datori, înainte de toate, să se asigure că au explicat corect copiilor ce trebuie să mănânce.

El e de părere că oamenii consumă toate prostiile din lipsa de educație. Cantitatea imensă de alimente proaste ne transformă stomacul într-o pubelă de gunoi, „iar noi nu mai dăm importanţă, pentru că la exterior nu se vede ce avem înăuntru.

Ne preocupăm de inteligenţă pentru că suntem conştienţi că avem nevoie de ea, dar sănătatea o lăsăm la urmă”, declară revoltat chef Alain Alexanian.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.