Connect with us

INFO ȘTIRI

Bujorii de grădină, florile care îţi vindecă articulațiile. Vezi la ce mai sunt folosite în medicina populară românească

Published

on

Pe lângă frumuseţea şi parfumul său unic, bujorul este folosit încă din antichitate pentru acțiunile sale tămăduitoare. În scopuri fitoterapeutice, sunt folosite rădăcinile, petalele și semințele care au proprietăți antiinflamatoare, calmante, antiseptice, preparatele din aceasta plantă au efecte antispastice, calmează tusea și durerile pulmonare, sunt recomandate în boli de piele, gastrointestinale, stres, insomnii.

Calmează durerile și spasmele. În medicina naturistă, de la bujorul de grădină este folosită, de obicei, rădăcina, dar uneori mai sunt utilizate florile și semințele. În ceea ce privește celelalte specii, sunt bune doar florile, pentru că alte componente ale plantei sunt toxice. Rădăcina bujorului conține anumite substanțe și uleiuri bune împotriva spasmelor și care au efect calmant. Aceasta este utilizată pentru a trata și ameliora durerile provocate de gută, o boală manifestată prin inflamarea articulațiilor, artrită și reumatism.

Rădăcina și florile de bujor mai pot vindeca problemele respiratorii și tusea. În acest scop, puteți prepara o infuzie dintr-o linguriță de petale de bujor mărunțite, o lingură de măghiran mărunțit, una cu zmeură și alta cu miere. Adăugați peste ele două căni cu apă fierbinte și lăsați pentru două ore. Consumați infuzia călduță, în trei reprize.

Femeile pot profita de proprietățile bujorului pentru a le calma durerile menstruale.

Totodată, această plantă este de ajutor în cazul celor care suferă de gastrită sau ulcer. Pentru a scăpa de durerile de burtă puteți face o infuzie de rădăcină de bujor. Aveți nevoie de o linguriță de rădăcină mărunțită, peste care trebuie să turnați 400 de ml de apă clocotită. Băutura trebuie consumată la temperatura camerei, câte 100 de ml de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, timp de cel mult 14 zile. Aceeași infuzie poate fi utilizată pentru creșterea imunității și reglarea metabolismului.

Bujorul este benefic și pentru tratarea rănilor, fiind folosit în special în cazul fisurilor anale și hemoroizilor. Are efecte și împotriva acneei, dermatitelor și inflamațiilor pielii. În acest scop, puteți face o infuzie, folosind o lingură de petale la un litru de apă fierbinte. Băutura trebuie consumată pe parcursul întregii zile, dar nu trebuie să dureze mai mult de 10 zile. Studiile au mai demonstrat că bujorul conține substanțe care pot preveni apariția ridurilor.

Efect calmant. Această plantă este utilă și pentru calmare. Persoanele epuizate psihic pot prepara un medicament naturist din trei linguri mărunțite de petale și 500 ml de votcă. Mixtura se lasă la macerat timp de 30 de zile, agitând-o de mai multe ori pe zi. Trebuie administrată de trei ori pe zi, câte o linguriță, înainte de masă. Cura durează maximum 30 de zile. Aceeași tinctură este bună și împotriva durerilor de cap.

RECOMANDARE
România fără gropi. Europarlamentarul șoferilor strânge semnături pentru drepturile conducătorilor auto și drumuri mai bune în toată țara

Leac împotriva cancerului. Cercetările recente au demonstrat că extractul de bujor poate fi un leac împotriva cancerului. Oamenii de știință din Statele Unite au stabilit că, în combinație cu extractul din alte trei plante – lemn-dulce, curmal și gura-lupului – bujorul stopează extinderea tumorilor și reduce din intensitatea efectelor chimioterapiei: voma, diareea, scăderea în greutate etc.

Măsuri de precauție. Preparatele din flori și rădăcină de bujor sunt contraindicate nou-născuților, femeilor însărcinate și celor care alăptează. Petalele acestei flori au nivel scăzut de toxicitate, de aceea trebuie folosite în cantități mici și în perioade limitate. Consultați medicul, înainte de a decide urmarea unui tratament naturist.

RECOMANDARE
Nici nu iti inchipui ce mananci in meniurile all inclusive! Dezvaluirile unui bucatar-sef la "5 stele"

Surse: doxologia.ro; e-medicina.md

loading...
Loading...

Stiinta si mister

În adâncurile Pământului trăiesc milioane de specii încă necunoscute de ştiinţă. Iata cateva dintre ele

Published

on

By

Viaţa pe Pământ ia miliarde de forme, însă cea mai mare parte a biosferei terestre este ascunsă privirilor, în adâncimile abisale ale oceanelor şi în subsol, oamenii de ştiinţă susţinând că ar putea fi vorba de milioane de noi specii de viaţă care aşteaptă să fie descoperite, informează Life Science, potrivit Agerpres.

În ultimii 10 ani, căutarea acestor forme de viaţă de sub pământ a fost preocuparea cercetătorilor din cadrul proiectului internaţional Deep Carbon Observatory (DCO). Compus din peste 1.000 de cercetători din 52 de ţări, proiectul DCO îşi propune să descopere şi să clasifice formele de viaţă din aşa-numita „biosferă din adâncuri” – un misterios angrenaj de ecosisteme vii care se succed între suprafaţa şi mantaua terestre.

Chiar şi această lume subterană, caracterizată de întuneric şi de presiune şi temperaturi în creştere, pe măsură ce coborâm spre centrul Pământului, există viaţă, iar conform cercetătorilor din cadrul DCO, ar fi vorba de milioane de specii microbiene care au apărut la puţin timp după formarea planetei şi, de miliarde de ani, aşteaptă să fie descoperite.

Într-un comunicat în care subsolul planetei este denumit „un Galapagos subteran” ce aşteaptă să fie studiat, cercetătorii din cadrul DCO estimează că biomasa formelor de viaţă pe bază de carbon care trăiesc sub picioarele noastre este incomparabil mai mare decât biomasa formelor de viaţă de la suprafaţa planetei.

„Chiar şi în întuneric şi în condiţii dificile, cu surse de energie limitate, ecosistemele intraterestre au evoluat în mod unic şi au rezistat de-a lungul milioanelor de ani”, a comentat Fumio Inagaki, geomicrobiolog din cadrul DCO. „Extinderea informaţiilor de care dispunem despre viaţa din adâncuri ne va ajuta să înţelegem cum şi de ce a apărut viaţa pe planeta noastră şi dacă viaţa poate exista şi în subsolul altor planete, aşa cum este Marte”, a adăugat el.

Oamenii de ştiinţă au forat la mari adâncimi în platourile marine şi au preluat mostre de microbiom din mine şi sisteme carstice din sute de locuri din întreaga lume. Datele obţinute astfel sugerează că biosfera din adâncuri are un volum de aproximativ 2,3 miliarde de kilometri cubi – aproximativ dublul volumului oceanului planetar – şi adăposteşte aproximativ 70% din bacteriile şi organismele unicelulare archaea care trăiesc pe Pământ.

Unele astfel de microorganisme extremofile reuşesc să populeze nişe de mediu aparent incredibil de ostile vieţii. Spre exemplu, organismul monocelular Geogemma barossii trăieşte în hornuri hidrotermale pe fundul mărilor şi oceanelor, proliferând la temperaturi de peste 120 de grade Celsius. Oamenii de ştiinţă au găsit microorganisme la 5 kilometri adâncime în subteran şi până la 10,5 kilometri sub apă.

Descoperirea de noi forme de viaţă şi extinderea graniţelor între care este posibilă viaţa pe Terra le va oferi oamenilor de ştiinţă noi criterii după care să caute viaţa şi pe alte planete. Trăim pe o planetă care efectiv musteşte de viaţă, de la limita superioară a atmosferei până în adâncurile crustei terestre, iar studiile realizate până în prezent asupra biodiversităţii pe Pământ nu au făcut decât să risipească puţin praful de la suprafaţă.

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***