luni, aprilie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Bujorii de grădină, florile care îţi vindecă articulațiile. Vezi la ce mai sunt folosite în medicina populară românească

Pe lângă frumuseţea şi parfumul său unic, bujorul este folosit încă din antichitate pentru acțiunile sale tămăduitoare. În scopuri fitoterapeutice, sunt folosite rădăcinile, petalele și semințele care au proprietăți antiinflamatoare, calmante, antiseptice, preparatele din aceasta plantă au efecte antispastice, calmează tusea și durerile pulmonare, sunt recomandate în boli de piele, gastrointestinale, stres, insomnii.

Calmează durerile și spasmele. În medicina naturistă, de la bujorul de grădină este folosită, de obicei, rădăcina, dar uneori mai sunt utilizate florile și semințele. În ceea ce privește celelalte specii, sunt bune doar florile, pentru că alte componente ale plantei sunt toxice. Rădăcina bujorului conține anumite substanțe și uleiuri bune împotriva spasmelor și care au efect calmant. Aceasta este utilizată pentru a trata și ameliora durerile provocate de gută, o boală manifestată prin inflamarea articulațiilor, artrită și reumatism.

Rădăcina și florile de bujor mai pot vindeca problemele respiratorii și tusea. În acest scop, puteți prepara o infuzie dintr-o linguriță de petale de bujor mărunțite, o lingură de măghiran mărunțit, una cu zmeură și alta cu miere. Adăugați peste ele două căni cu apă fierbinte și lăsați pentru două ore. Consumați infuzia călduță, în trei reprize.

Femeile pot profita de proprietățile bujorului pentru a le calma durerile menstruale.

Totodată, această plantă este de ajutor în cazul celor care suferă de gastrită sau ulcer. Pentru a scăpa de durerile de burtă puteți face o infuzie de rădăcină de bujor. Aveți nevoie de o linguriță de rădăcină mărunțită, peste care trebuie să turnați 400 de ml de apă clocotită. Băutura trebuie consumată la temperatura camerei, câte 100 de ml de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, timp de cel mult 14 zile. Aceeași infuzie poate fi utilizată pentru creșterea imunității și reglarea metabolismului.

Bujorul este benefic și pentru tratarea rănilor, fiind folosit în special în cazul fisurilor anale și hemoroizilor. Are efecte și împotriva acneei, dermatitelor și inflamațiilor pielii. În acest scop, puteți face o infuzie, folosind o lingură de petale la un litru de apă fierbinte. Băutura trebuie consumată pe parcursul întregii zile, dar nu trebuie să dureze mai mult de 10 zile. Studiile au mai demonstrat că bujorul conține substanțe care pot preveni apariția ridurilor.

Efect calmant. Această plantă este utilă și pentru calmare. Persoanele epuizate psihic pot prepara un medicament naturist din trei linguri mărunțite de petale și 500 ml de votcă. Mixtura se lasă la macerat timp de 30 de zile, agitând-o de mai multe ori pe zi. Trebuie administrată de trei ori pe zi, câte o linguriță, înainte de masă. Cura durează maximum 30 de zile. Aceeași tinctură este bună și împotriva durerilor de cap.

Foarte interesant și..  Cercetătorii din Israel susţin că au descoperit tratamentul pentru cancer: „Într-un an vom avea un tratament care va lecui complet cancerul!”

Leac împotriva cancerului. Cercetările recente au demonstrat că extractul de bujor poate fi un leac împotriva cancerului. Oamenii de știință din Statele Unite au stabilit că, în combinație cu extractul din alte trei plante – lemn-dulce, curmal și gura-lupului – bujorul stopează extinderea tumorilor și reduce din intensitatea efectelor chimioterapiei: voma, diareea, scăderea în greutate etc.

Măsuri de precauție. Preparatele din flori și rădăcină de bujor sunt contraindicate nou-născuților, femeilor însărcinate și celor care alăptează. Petalele acestei flori au nivel scăzut de toxicitate, de aceea trebuie folosite în cantități mici și în perioade limitate. Consultați medicul, înainte de a decide urmarea unui tratament naturist.

Surse: doxologia.ro; e-medicina.md

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.